avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unde se depun actele pt conc. prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unde se depun actele pt conc. prenatal

Buna ziua,

In cazul unui concediu prenatal de o luna (si inteleg ca dupa nastere, minim 42 zile conc lahuzie, in acelasi regim de plata), unde anume se depun actele (si care sunt acestea ) ? La resurse umane, la locul de munca sau la Directia unde se depun actele si pt indemniz maternitate ?
Multumesc pt. raspuns
Adina I.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 20 Februarie 2022
Exact pentru concediul de crestere a copilului
1. Daca mama nu indeplineste condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente, pentru a se beneficia de indemnizatia pentru CCC începând cu data naşterii copilului, cererea trebuie sa fie depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data nasterii copilului.

Daca mama indeplineste condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente, pentru a se beneficia de indemnizatia pentru CCC începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, cererea trebuie sa fie depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data incetarii concediului de maternitate.

2. Cererile pentru acordarea drepturilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență, reprezentând indemnizație sau stimulent de inserție, și documentele din care rezultă îndeplinirea condițiilor legale de acordare a acestora se depun la primăria comunei, orașului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului București pe raza căreia solicitantul își are domiciliul sau reședința.

3. Acte necesare ;
1. copia actului de identitate al solicitantului şi a certificatului de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul ori, după caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de către persoana care primeşte documentele;
2. actele doveditoare privind calitatea solicitantului şi relaţia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicită dreptul, după caz;
3. actele doveditoare care să ateste veniturile obţinute în ultimele 12 luni înainte de data naşterii copilului;
4. dovada eliberată de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
5. dovada privind suspendarea activităţii pentru perioada în care se solicită concediul pentru creşterea copilului;
6. orice alte documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate.

Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua ..sunt itetesat sotia mea are 2 luni juamate la noul loc de munca si a ramas insarcitanta ce poate sa faca...are un drept ceva...in spate mai are 12 luni lucrate
Care este data prezumata a nasterii ?

Ce statut a avut sotia dvs in ultimii doi ani anteriori acestei date ?
Buna ziua.
Daca firma la care am lucrat un an jumate inainte de a se inchide pe o perioada ft scurta si mi.am luat somaj fiind insarcinata mai beneficiez de indemnizatie pt copil sau de concediu medical avand in vedere ca somajul mi se termina luna aceasta si eu trebuie sa nasc peste aprox o luna?multumesc

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal oana8989 oana8989 buna ziua.eu sunt in indemnizatie de somaj si as vrea sa stiu daca in concediu prenatal iti poti lua 84 de zile inainte de nastere si 42 dupa nastere?acele 42 ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal in timpul somajului danam82 danam82 Buna ziua as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu concediul prenatal in timpul somajului. Sunt insarcinata in luna a 7 a si cand pot sa -mi depun ... (vezi toată discuția)