curatortudor a scris:
..Acest administrator Putea frumusel sa penalizeze pe cei ce nu isi platesc la timp facturile . Ci modul de cum penalizeaza. Cum penalizez 2,3 luni cu suma de 0,1% dupa care de la buna lui menire il penalizeaza pe acelasi proprietar cu 0,2 % astfel ca-l impovareaza si mai rau in datorii.Cum admistratorul fara acere acordul Comitetului Executiv o penalizeaza cu 0,2%. Poate luna viitoare se intoarce iarasi la 0,1 %.... Aici este problema.
Aveti dreptate daca inlocuiti cuvantul "administrator" cu cel de "presedinte" ori de "comitet executiv". Nu putem invinui un om care executa ceea ce decid sau trebuie sa decida altii.
Pai daca maine cel pe care dumneavoastra-l stiti ca administrator, ia hotarari ca si cum el ar fi adunarea generala (singura in masura sa ia hotariri) apoi ia decizii ca si cum ar fi presedinte sau comitet executiv, oare cine este vinovat, acel angajat ori presedintele, comitetul si proprietarii care nu stiu sa se organizeze?
Orice sesizare, orice reclamatie, orice contestatie venita de la proprietari se adreseaza presedintelui asociatiei si acesta o rezolva, o discuta in comitet sau in adunarea generala, in functie de urgenta si complexitate.
Am mai intrebat aici despre functiile din acea asociatiei si revin. Unde sunt presedintele, cenzorul, membrii comitetului acele asociatii? Unde sunt proprietarii care lasa un singur om sa decida, sa hotarasca...?
Si, DA, este adevarat ca daca cei alesi in comitet nu au adoptat un sistem propriu de penalizari, administratorul trebuie sa recupereze penalizarile aplicate de furnizori de la restantieri iar sumele se impart proportional cu restantele fiecaruia si difera de la luna la luna ca procent si cuantum. Iar daca asociatia are un singur restantier pai acestuia i se imputa luna de luna toate penalizarile facturate de furnizori.
Dar, nu e in regula sa fie invinuit administratorul. Presedintele daca va constata ca nu-si face treaba, ca nu respecta deciziile comitetului..., sa-l elibereze din functie, sa discute in comitet si sa preia comitetul sarcinile administratorului pana angajeaza altul.
Iar daca nu exista comitet, presedinte, cenzor..., inseamna ca aceea nu e asociatie de proprietari, ori trece temporar printr-o criza de dezorganizare si trebuie urgent ca proprietarii sa-si revina, sa-si aleaga comitet executiv, presedinte, cenzor care sa aplice legislatia si sa lu lase un om sa lucreze dupa ureche.