avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
radulescua86 a scris:
cu siguranta maine vor fi afisate
doamne parca trece timpul cu incetinitorul...e ca si cum m-ash uita in reluare :D

cine zicea de rabdare si tutun....am fumat 4 pachete de tigari in 2 zile....de la 1 pachet la 2 zile :D....deci tutun a fost...rabdare ioc :(((

Cred ca intelegem perfect prin ce treceti in momentele astea....eu asteptam buna bazata ca notele se vor afisa pe site-ul baroului Galati...cand de fapt...surpriza.....ele erau deja afisate pe baroul braila....cu tigarile....naspa.....eu citeam pana la 3 dimineata....fumam ca un turc...cum se spune...si cand constatam ca nu mai am deloc...ma culcam ...ca sa uit de faptul ca trebuia sa am randare ....

tdkappa13 a scris:

una peste alta tot ce conteaza e sa te uiti inapoi si sa te gandesti ca mai mult de atat nu puteai face. eu am invatat 3 saptamani jumate. atat s-a putut in conditiile serviciu, casa, copil etc. dar asta e problema mea. impacarea cu mine ca mai mult de atat in acest moment nu se putea e cea mai importanta. doamne ajuta sa fie bine. si daca nu e sa fie o sa ma uit la cei de la barou o sa zic ca si fiica-mea „m-am pusurat ( varianta ei pentru suparat) pe tine” si o sa merg inainte. oi jeli 3 zile si mergem inainte ca inainte a fost mai bine :)

una peste alta si eu fumez mai mult decat prevede legea :">

Bafta multa multa....conditiile in care ati dat examenul ...le-am avut si eu...serviciu si toate cele...dar asa e ...e problema noastra....sa va ajute dumnezeu sa treceti cu bine de aceasta perioada si ....cu siguranta rezultatele vor fi pozitive...incredere in dumneavoastra si in Dumnezeu.....eu am avut o vorba dupa examen....ceea ce am putut sa fac omeneste in timpul examenului...am facut....restul depinde de Dumnezeu.....Bafta multa multa!

mirel321 a scris:

Buna seara dragi colegi! Cum a mers la acest examen de admitere in barou? S-au corectat lucrarile la Bucuresti?Care dintre examene vi s-a parut cel mai dificil?
Eu, spre norocul meu, am fost admis in Baroul Constanta si sunt in cautarea unui coordonator.
Va urez mult succes in continuare, indiferent daca ati reusit sau nu!
Cu stima!

Buna seara!
Cred ca multi dintre noi,nu se asteptau la procedura penala sa cada un subiect de genul celui privind faptele similare,aparente si negative,fapte ce nu trebuiesc dovedite...eu una nu ma asteptam......am avut noroc datorita faptului ca mi-am adus aminte de o speta in care decizia ICCJ-ului era obligatorie pentru toate instantele inferioare pentru cauze asemanatoare celei supuse judecatii la sectia corespunzatoare a acesteia..
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
ContSters20980, utilizator
damora_hermosa a scris:

Contrazic distinsa colega care spune ca cei din barou vor sa intre cati mai multi.
Este pura fictiune logica asta. Daca se voia asa, nu inaspreau conditiile de intrare si nici nu circula zvonul (stim bine ca fara foc nu iese fum) cum ca anul viitor vor exista locuri scoase la concurs... Insa, dupa cum vedem, de la admiterea in barou pe baza unui simplu interviu si pana la un examan de 4 h/zi desfasurat pe parcursul a 5 zile, este o maaareee diferenta.
Ah, si neoficial, chiar nu se vrea acest lucru. Ar trebui sa stii, pentru ca se spune asta chiar la seminariile av. stagiari!

de fapt nu ma contrazici ...:)
Ar trebui facuta diferenta intre multi, dar prost pregatiti si multi si bine pregatiti. Ceea ce incearca BB sa faca este sa faca o mai buna selectie a avocatilor, astfel incat aceasta profesie sa fie accesibila celor cu un anumit nivel de pregatire. Cu alte cuvinte BB are interes ca in profesie sa intre cat mai multe persoane dintre cele care indeplinesc cerintele minime de cunostinte, nu exista nici un interes in a pica persoane care dovedesc prin acest examen ca intr-adevar merita sa intre in aceasta profesie.

Pana una alta nici zvonurile la care faci referire nu justifica "gandurile negre"... examenul de anul asta e fara numar de locuri si asta este tot ce conteaza, am incredere ca toti cei bine pregatiti voi intra fara probleme.

Si inca ceva... nu, nu stiu ce se discuta la seminariile avocatilor stagiari intrucat nu sunt unul dintre ei.
Luciana Macovei a scris:

mirel321 a scris:

Buna seara dragi colegi! Cum a mers la acest examen de admitere in barou? S-au corectat lucrarile la Bucuresti?Care dintre examene vi s-a parut cel mai dificil?
Eu, spre norocul meu, am fost admis in Baroul Constanta si sunt in cautarea unui coordonator.
Va urez mult succes in continuare, indiferent daca ati reusit sau nu!
Cu stima!
[/quot

Buna seara!
Cred ca multi dintre noi,nu se asteptau la procedura penala sa cada un subiect de genul celui privind faptele similare,aparente si negative,fapte ce nu trebuiesc dovedite...eu una nu ma asteptam......am avut noroc datorita faptului ca mi-am adus aminte de o speta in care decizia ICCJ-ului era obligatorie pentru toate instantele inferioare pentru cauze asemanatoare celei supuse judecatii la sectia corespunzatoare a acesteia..

e bine ca voi tot ati stiut de asta...eu vreau sa spun ca la procedura penala nu am auzit de asha ceva ...nici macar nu am citit asha ceva....pt mine fusese pt prima data cand auzisem de ele la acest examen....lucrez si in cadrul unui abinet si dupa cum stiti teoria ca teoria...dar practica ne omoara, la mine a fost invers m-a omorat cu chestia asta.....si sincer cred ca examenul a fost in asha fel incat sa pikam pe capete...mai ales ca in comise a fost d-na av. Sova/SOvu....care din cate stiu a fost impotriva lejeritatii examenului de intrare in profesie.
sincer mi se pare o mare abureala...pe cei de la INM ii inteleg sa fie duri cand iesi judecator in timpului primului an ai o suma frumushica de bani iar cand incepi sa profesezi suma creste, ori la noi in avocatura nu ti se ofera nimik....tot ce ti se da este o strangere de mana si o urare de mult succes (slava domnului ca nu "e" succesuri) :D
nu pot sa inteleg de ce sa ofusca atat de tare si nu vor sa intre pt ca oricum trierea avocatilor o face piata....daca esti bun esti cautat, daca nu...stai pe banca si te uiti la altii :D....nu vad de ce trebuie sa complicam lucrurile cand noi tot ce facem este sa intram in profesie cu 0 clienti, cu 0 venituri si asha mai departe.
Da...mare dreptate ai in tot ceea ce spui...cu siguranta ,prestanta ca si avocat,succesul si activitatea ..toate sunt date de activitatea de pe parcursul exercitarii profesiei.....nici eu nu am inteles care ar fi motivul pentru care se limiteaza numarul de persoane admise in profesie atat timp cat nu deranjeaza pe nimeni ,nu exista locuri si gasirea unui indrumator e drestul de costisitoare astfel incat,cei care nu au posibilitati ,renunta la un moment dat....
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
ContSters20980, utilizator
stiu Luciana Macovei ca am dreptate...si asta ma irita cel mai tare :(

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)