Lili.Ang a scris:
Intr-una din zilele de examen, cand imi exprimam cumva "admiratia" pentru faptul ca s-a depus o lucrare cu f.f.f multe pagini, o colega de examen mi-a spus acelasi lucru: "Pai da...asa se intampla cand vorbesti singur in parcare.." (desi nu e niciun telefon vizibil).
Dar sa pastram totusi prezumtia de nevinovatie. Si increderea in ceea ce se numeste "bun simt".
Lili,persoana aceea cu multe pagini ...iti aduci aminte cine era??
La un moment dat,pe procedura penala,am avut tendinta sa cred ca am inebunit....am avut 27 de pagini,iar la masurile preventive,mi se parea ca nu am atins tot......
Pe drept civil,21 de pagini,organizare 23;procedura civila 25 iar pe drept penal 20....tu chiar crezi ca o persoana care s-ar fi folosit de dispozitive tehnice,ar fi avut timp sa copie atat????
Chiar crezi,ca la subiectul privind faptele ce nu rebuiesc dovedite,mai precis,cele similare,as fi avut timp sa scriu...de ce deciziile I.C.C.J sunt considerate fapte ce nu trebuiesc dovedite????
Multumesc pentru prezumtia de nevinovatie.....
avoandreea a scris:
uneori nu conteaza numarul paginilor....ci mai degraba ce contin acele pagini
eu am scris anul trecut cel mai mult 7 pagini la drept civil si am luat 9...
asa ca uneori conteaza si ce scrii...nu numai cat scrii
in fond, cred ca s-ar multumi si cei care corecteaza sa citeasca "esenta" si nu jumatate de tratat din materia respectiva
merg pe ideea "punct ochit, punct lovit", punctezi tot ce trebuie si lasam umplutura pentru instanta si actiuni :)
Nu e vorba de umplutura....ci de tratatele pe care am avut obligatia sa le citesc in cei 5 ani de facultate.....mi-am depus dosarul la baroul galati in data de 13 august...deci cu doua zile de a se incheia inscrierile....considerati ca as fi avut timpul necesar pentru a parcurge intreaga materie????nu...timpul disponibil de doar o luna de zile nu m-a ajutat decat in materia organizarii profesiei.....celelalte 4 materii..le-am studiat in facultate....si le-am recitit,acolo unde am crezut ca nu stapanesc materia,inainte de licenta din iunie 2009....Poate mai sunt si alti colegi ai Universitatii Cuza...si care va pot spune cam cum se da licenta pe Iasi.....notele pe care le-am obtinut in examenul de intrare in profesie...sunt rezultatul a 5 ani de studii,perioada in care,profesorul de drept civil a considerat de 4 ori ca inca nu sunt stapana pe toata materia de drept civil ...si ma lasa in restanta.....cand mi-a dat drumul cu nota 8,mi-a spus...m-ai tarziu o sa imi multumesti....si da....acum ii multumesc....nota mea pe civil la examenul de intrare in barou este de 8.50....din cauza asta si dezvoltarea subiectelor in cazul meu a facut ca nota acordata,sa se aplice atat pe teorie...dar si pe explicatiile teoretice pe care ...le-am studiat in fiecare sesiune de examene atunci cand stiam ca vine restanta pe civil.....Nu imi e rusine sa recunosc....ca da...am avut si restante....si ca intr-un final,comisia de examinare a probei orale pentru constintele de specialitate in licenta,s-a ridicat pur si simplu atunci cand am terminat de tratat toate subiectele.....poate ca sunt in masura acum,sa le multumesc pentru toata priceperea de care dau dovada acum,pentru mandria cu care port mai departe numele universitatii si pentru faptul ca,in orice clipa pot sa imi argumentez din punct de vedere juridic orice parere.....ii multumesc si Domnului Macovei pentru faptul ca in timpul restantelor de la civil,am invatat un lucru important...."atunci cand consideri ca esti bun intr-un anumit domeniu,priveste in jur si iti vei da seama,ca m-ai ai multe de invatat".