avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
noneuro a scris:

multumesc pt :luck:, Mihaela....
Raspunsul tau are aplicabilitate, daca lucrarile chiar sunt recorectate...daca se procedeaza ca pana acum..(a se vedea si modificarea datei de examen, in defavoarea candidatilor, baremul, numarul redus al celor admisi dupa prima corectare etc) ma cam indoiesc....

nu esti singurul care se indoieste de sinceritatea si de corectitudinea reexaminatorilor..ca sa le spunem asha....ca pana la urma sunt tot avocati care au intrat in profesie fie cu examen, fie cu interviu
nu stiu daca mai e de sperat la ceva anume....decat in ultimul ceas sa le deie minte si forta si rabdare multa sa corecteze lucrarile...am auzit ca ar fi cam 4000 de lucrari de corectat :(...nu cunsoc la cate materii sau daca sunt pe toata tara :D

intrebare ce ziceti maine se dau rezultatele??:D
Eu am …reason;) of pure critique:
- Nu este adevarat ca au picat cei nepregatiti.... au picat si cei cu licente de 9-9.50-10 la facultati de stat si care au luat cate 4 note de 7, 8,9,10..la acest examen si, desigur, o nota de 2,3,4 sau 5 ..au avut nesansa sa fie corectati de un examinator ff drastic (doar pt unii).
- Data examenului numai ca si explicatie oficiala are legatura cu masterul, o recunoaste si decanul BB, intr-un interviu acordat, recent, unui cotidian: ,, Ion Iordăchescu are şi o justificare nu doar pentru creşterea gradului de dificultate a testelor, ci şi pentru modificarea datei examenului, care nu va mai fi susţinut în octombrie, ci pe 9 septembrie. „Comparativ cu alte oraşe din ţară, Capitala are mult prea mulţi avocaţi: 11.000 - adică aproximativ un apărător la 181 de locuitori”, le-a răspuns în urmă cu câteva zile Iordăchescu celor câteva zeci de candidaţi înscrişi până acum la examen, care se plâng că au prea puţin timp la dispoziţie pentru a se pregăti”.
-Corectura a fost in bataie de joc.
- Baremul a fost ciudat alcatuit, mai ales pe drept civil, procedura civila si statut.
Am terminat la stat, cu medie peste 9....si nu, nu “am venit la examen, doar ca sa vin”. (sic!)
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2009
bugmafia, utilizator
@ carmen marin
doamna draga, eu stiu cum ati luat dv acest examen. spunandu-va niste lucruri pe care le stiu personal de la dv (cum ar fi ca fiul dv da examen anul viitor) am crezut ca o sa va dati seama si o sa o lasati asa cum a cazut. dar vad ca insistati. ce doriti sa demonstrati pana la urma???
carmen marin a scris:

fara a dori sa te supar mai mult decat esti...... as dori sa comentez putin nemultumirile tale. mdificarea datei de examen s-a facut tocmai pentru a da posibilitatea la inscrierea la master, sau la o alta forma pentru a definitiva situatia noastra in cazul promovarii examenului, cel putin asa consider eu, si mai mult de atat cat crezi ca ai fi mai acumulat ca si materie pana in noiembrie-decembria daca ar fi fost ca in anii trecuti, daca nu ai reusit pana in septembrie. Apoi baremul. Este normal sa existe un barem caci altfel s-ar fi comentat ca s-a lasat la aprecierea celor care corecteaza, iar numarul redus de admisi, subiectele au fost intr-adevar grele si ample astfel ca era obligatorie aceasta selectie vis-a-vis de cei care au mers doar ca sa mearga la un examen. Este pacat de cei care au piedut timp intr-adevar , care au dus acest examen cu tot stresul sui, de cei care au pierdut timp pentru el, dar sa avem reson, au fost si care au venit doar ca sa vina, sa faca placerea parintilor, sau etc samd

Imi vine sa zambesc, din pacate...amar, atunci cand citesc randurile de mai sus #-o Fara a dori sa va supar, eu, non-avocat ce sunt, picat dupa o parodie de examen pt care am invatat mai mult decat sugerati dvs, as putea sa demontez in cateva cuvinte tot ce afirmati in mesajul de mai sus.
In primul rand...nu toata lumea are nevoie de ani ca sa invete o materie unde logica lipseste si unde Memoplus e de baza...Modificarea datei de ex s-a facut din cu totul alte motive decat inscrierea la master, nu trebuie decat sa mai citesti presa si sa ai putin creier sa faci legatura intre dorintele lor de a "scurta" breasla deja aglomerata si tot ce s-a intamplat la acest examen special conceput pt scopul declarat.
Iar afirmatii de genul "sa avem reson, au fost si care au venit doar ca sa vina, sa faca placerea parintilor" sunt penibile. Cei care au venit doar ca sa vina...AU INTRAT! Minunatii lor parinti au avut grija de lucrul asta...Majoritatea celor picati, si pt asta nu iti trebuie decat 5 min pt a parcurge lista cu rezultatele, sunt executati la o singura proba, asta dupa ce la restul ex au luat 7,8,9 sau 10. Unde e "reson"-ul aici?#-o:thumbdown:

So, dna/dsoara Carmen Marin, e democratie, dar va dati cu parerea de un examen la care habar nu aveti ce s-a intamplat..si nu faceti decat sa enervati lumea pe aici, iar pe mine sa risc banarea contului, pt ca m-am abtinut cu greu sa nu va zic ceva de dulce :rtfm:
=D>=D>=D> andreotii78 cineva chiar trebuia sa-i dea peste nas doamnei carmen marin,are daca a luat acest examen cine stie cum are tupeul sa ne critice pentru nemultumirile noastre.bv inca o data=D>=D>

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)