avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Interuperea intre doua contracte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Interuperea intre doua contracte de munca

Buna ziua

As dori sa va solicit niste informatii cu privire la ceea ce inseamna intreruperea intre 2 contracte de munca. Asa numita: intrerupere in carnetul de munca.

Mai ales ca acum nu mai exista carti de munca, cum si daca afecteaza vechimea faptul ca cineva are, sa zicem, o pauza de 2 saptamana intre doua locuri de munca.
Nu am inteles niciodata cum afecteaza acest lucru vechimea/pensia.

Daca afecteaza, este si cazul in care un contract inceteaza intr-o zi de vineri (la sfarsitul ei) iar contractul de munca nou incepe de luni (nelucrandu-se in zile de weekend la nici una din cele 2 locuri de munca) ?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:58, 14 Iunie 2022
Buna seara! In cazul in care prin acordul partilor maine incetam un contract , se poate incheia un altul cu data de astazi si cu incepere de maine in cadrul aceleasi firme?
Da, se poate asa ceva.
cu aceasi functie in contract sau nu are importanta acest aspect ? sau trebuie automat schimbata si functia? si aici ma refer la un caz cu o doamna care nu ma anuntat cu privire la decizia de pensionare (am mai discutat cu dumneavoastra) dar totusi va exista o decizie de incetare prin acordul partilor si tot in aceeasi zi sa intocmim un altul, pentru a avea continuitate!
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
Alexandra Ilie, utilizator
Nu are importanta ... poate fi angajat in aceleasi conditii ca si in primul c.i.m.
Multumesc din suflet pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Anne_Mary Anne_Mary Joi, 31 august urmeaza sa termin contractul de munca la o societate, iar luni, 4 septembrie voi incepe activitatea la noul loc de munca, cu pauza de o zi intre ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate? geo_x geo_x buna. vreau sa stiu si eu daca pot beneficia de concediu de crestere a copilului pe durata de 2 ani in situatia in care eu am intreruere pe carte de munca de ... (vezi toată discuția)
Intrerupere plata cas laura76c laura76c Buna ziua, As dorii o informatie. In conditile in care mi-am dat demisia pe data de 18.04.2016 iar pe 26.05 am semnat contractul de munca in alta parte cu ... (vezi toată discuția)