avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort

Buna ziua. As dori sa stiu daca la prima infatisare la divort nu se prezinta nici unul dintre cei doi soti, ce se intampla?
avluci a scris:

Ce vreau sa subliniez e ca in lipsa partilor la primul termen al divortului, cauza se va suspenda conform art.242 cpc, si nu se va amana si nici nu va fi respinsa ca nesustinuta, cum pe rand ati sustinut dvs.

Reciti tot topicul si va veti da seama de unde s-a plecat si unde ati ajuns.#-o


in cazul asta, dati-mi voie sa va trimit sa recititi mesajele. O sa vedeti ca eu am afirmat doar ca se va suspenda cu siguranta... si am citat art. 614 Cod de Procedura CivilA, afirmand gresit in ceea ce priveste paratul ca nu poate cere judecata in lipsa. Nu vreau sa deschid o alta polemica dar sunt de parere ca solutia in momentul in care amandoua partile lipsesc, fara ca paratul sa ceara judecarea in lipsa, ar trebui sa fie respingerea cererii ca nesustinuta si nicidecum suspendarea. Dar nu vreau sa redeschid acest subiect.
Dumneavoastra mi-ati citat mesajul si ati spus ca este fals. Atat eu cat si dumneavoastra am dat raspunsuri gresite, fie si doar prin omisiune. Dumneavoastra ati afirmat ca se suspenda daca reclamantul cere asta, cel putin asta se deduce din mesajul dumneavoastra. Iar eu am afirmat gresit ca paratul nu poate cere judecata in lipsa. Nu am mentionat ca daca paratul face cerere de judecata in lipsa cererea se respinge ca nesustinuta, am mentionat eronat ca se suspenda intotdeauna. Amandoi am avut opinii gresite datorita faptului ca erau incomplete. De cateva mesaje incoace eu incerc sa va arat asta. Poate e timpul sa va recunoasteti propria greseala.
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2009
ContSters42249, utilizator
Brom a scris:

avluci a scris:

Brom a scris:

maria.tanase2009 a scris:

Buna ziua. As dori sa stiu daca la prima infatisare la divort nu se prezinta nici unul dintre cei doi soti, ce se intampla?



Se va amana cu siguranta. In cadrul procedurii de divort, in fata instantelor de fond, partile sunt obligate sa se infatiseze in persoana, nu se poate cere judecata in lipsa.


Total eronat.
Cauza se va suspenda in baza art.242 pct.2 Cod procedura civila:

Art. 242
Instanta va suspenda judecata:
1. cand amandoua partile o cer;
2. daca niciuna din parti nu se infatiseaza la strigarea pricinii. Cu toate acestea pricina se judeca daca reclamantul sau paratul au cerut in scris judecarea in lipsa.


Domnule avluci nu este prima data cand emiteti opinii juridice eronate. Ati intentionat sa ma puneti pe mine intr-o situatie jenanta si nu ati reusit decat sa va puneti pe dumneavoastra.
Cititi cu atentie Cod Procedura Civila Art. 614 - În faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicţie sau are reşedinţa în străinătate; în aceste cazuri, părţile se vor putea înfăţişa prin mandatar.

Cititi apoi si art. 616, o sa vedeti despre ce este vorba. :">





De aici s-a plecat.
Dvs. ati sustinut ca pricina se va amana, eu ca se va suspenda.
Las colegii sa-si dea cu parerea cine a avut dreptate.

Ulterior ati sustinut ca actiunea va fi respinsa ca nesustinuta, acum spuneti ca se va suspenda, adica exact solutia pe care am indicat-o eu si dvs. ati spus ca e gresita.
As vrea sa stiu unde e rationamentul dvs. logic de care aminteati mai devreme?
Acum am inteles in sfarsit. Am scris amanare in loc de suspendare. Eroare materiala :D M-am gandit la suspendare si am scris amanare. De aceea nu am inteles ce vroiati sa spuneti. Sunt de acord ca se sespenda... cu sublinierile facute mai sus de dna Gabriela.
in general se mai acorda inca un termen.Se poate si suspenda cauza pentru lipsa partilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare divort???? mary25 mary25 aveti idee ce se poate intampla daca sedinta a fost incheiata asa: fata de lipsa nejustificata a partilor,amana pronuntarea hotararii pe data de.....Iar la ... (vezi toată discuția)
Divort cristina1580c cristina1580c Buna ziua, asi dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. In primul rand sunt in divort cu sotul meu ....am avea prima infratisare pe data de 07.12...discutand ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)