avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine plateste daunele pt inundatiile produse de tevile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine plateste daunele pt inundatiile produse de tevile comune dintr-un bloc

Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema, daca se poate. S-a spart o teava comuna de apa rece in apartamentul meu care este situat la et 3 al unul bloc de 8 et. A fost anuntata asociatia,asociatia a trimis din partea ei un instalator,pe care l-am platit eu,am cumparat piesele tot eu,s-a facut verificare,totul fara probleme! a doua zi,in timp ce eram de servici a cedat ceva si au fost inundati vecinii de la et 2 si 1.Mi s-a transmis ca vecinul de la et 2 m-ar da in judecata pentru paguba facuta.Ce a r trebui sa fac eu? Va multumesc anticipat!
presedintele= paznicul lucrului.


Asa sa fie oare???
Cititi Legea 230/2007, mai este cineva aici care ar vrea ca presedintele sa o spele si pe spate!
De la semnarea contractelor si pana la urmarirea meseriasilor prin bloc este cale lunga, iar acum pe vijelia asta.....

Legea 230/2007 Art. 31. - (1) Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia. El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor.
(2) Presedintele asociatiei de proprietari supravegheaza si urmareste aplicarea hotararilor adunarii generale, respectarea prevederilor statutului si acordului de asociere, precum si aplicarea deciziilor comitetului executiv. Acesta, in functie de situatie, poate propune comitetului executiv sau adunarii generale, dupa caz, masuri impotriva celor care nu respecta regulile, regulamentele, hotararile si deciziile asociatiei de proprietari, conform prevederilor legale si statutare.

Art. 36. - Administratorul, persoana fizica sau juridica, are, in principal, urmatoarele atributii:
a) prestarea serviciilor in mod profesional;
b) gestionarea bunurilor materiale si a fondurilor banesti;
c) efectuarea formalitatilor necesare in angajarea contractelor cu furnizorii de servicii pentru exploatarea si intretinerea cladirii, derularea si urmarirea realizarii acestor contracte;
d) asigurarea cunoasterii si respectarii regulilor cu privire la proprietatea comuna;
e) gestionarea modului de indeplinire a obligatiilor cetatenesti ce revin proprietarilor in raport cu autoritatile publice. Obligatiile cetatenesti sunt cele stabilite, potrivit legii, de adunarea generala a proprietarilor;
f) indeplinirea oricaror alte obligatii expres prevazute de lege.

cristinatucaliuc a scris:
S-a spart o teava comuna de apa rece in apartamentul meu
Dumneavoastra ati constatat ca acea teava este comuna sau administratorul asociatiei?
In cazul in care administratorul (chemat de dumneavoastra sa intervina, sa constate, sa ia masuri...) a constatat ca avaria s-a produs pe o coloana ce se afla in proprietatea comun, atunci acest administrator (discutand cu presedintele) aduce instalatori si cheltuiala se suporta de asociatie.
...s-a facut verificare,totul fara probleme! a doua zi,in timp ce eram de servici a cedat ceva si au fost inundati vecinii ...

Ce anume a cedat? A cedat lucrarea facuta cu o zi mai devreme, alta conducta comuna sau o conducta aflata exclusiv in proprietatea dumneavoastra?
Daca a cedat lucrarea facuta cu o zi inainte, va razboiti cu instalatorul care a facut-o, cu administratorul care l-a recomandat...
Daca a cedat alta teava si nu cea la care s-a lucrat cu o zi inainte, este o noua avarie si putem discuta si despre acesata, in acelasi fel ca si despre prima, in functie de proprieatrul acelei tevi: proprietate comuna sau proprietate individuala.
Reveniti cu lamuriri.
a cedat lucrara fectuata cu o zi inainte !
presedintele asociatiei a constatat ca defectiunea e la teava comuna .Defectiunea de a doua zi s-a produs la aceeasi lucrare care a efectuat-o instalatorul adus de asociatie!Mentionez ca si dupa ce instalatorul a venit sa remedieze a doua oara defectiunea....desi apa e oprita de la et 1,mie-mi curge apa pe la piesa schimbata de instalator ,din cand in cand,nu stiu de unde!Am anuntat presedintele asociatiei dar deocamdata nu s-a ivit nici un instalator! Va multumesc!
instalatorul se "spala" pe maini ca nu am cumparat piese bune(desi nu cred ca intra in atributia mea),ca nu l-am lasat sa sparga in casa cat trebuia...diverse motive si presedintele asociatiei cu cine sa tina...cu instalatorul ca....el l-a adus!Ce pot face eu?
ce mufa cedeaza in mai putin de 24 ore? mentionez ca am cumparat mufa de bronz.,de la magazin de instalatii sanitare,am bon de casa...etc,pt ca mi-era indiferent cat dau pe ele,fiind decontate de asociatie
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Avarie la teava comuna de apa calda 0746552334 0746552334 Sunt un proprietar de apartament din Constanta si am o avarie la teava comuna de apa calda ,in spatiul apartamentului meu .I-am adus la cunostinta faptic ... (vezi toată discuția)
Refuz presedinte indeplinire obligatii laau laau Ma aflu in urmatoarea situatie: un racord din conducta principala apa rece se fisureaza in dreptul apartamentului meu. Ajung la domiciliu in 3 ore (zi de ... (vezi toată discuția)
Salut tuturor. am o problemă cu proprietarul de la apartamentul ... CosminGabriel93 CosminGabriel93 Salut tuturor. Am o problemă cu proprietarul de la apartamentul de sub apartamentul meu. Dânsul a făcut unele renovări prin apartament și cel mai ... (vezi toată discuția)