avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatia de organe - o facem sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatia de organe - o facem sau nu?

Buna seara,

As vrea sa va intreb daca cumva ati luat vreodata in considerare ideea donarii de organe pentru ipoteza in care patiti ceva si nu mai puteti fi salvati. Stiu ca sunt macabra, dar as vrea sa imi spuneti daca v-ati gandit totusi ca poate veti salva o alta viata in acest mod.

Daca raspunsul este afirmativ, v-as ruga sa imi spuneti si daca stiti sau ati fi interesat(a) de pocedura prin care acest lucru poate deveni posibil.

Multumesc!
Eu ma gandeam la faptul ca nu as vrea sa las responsabilitatea asta pe umerii altcuiva. Nu vreau nici sa ma gandesc ca poate cineva va fi suficient de orgolios incat sa nu gandeasca la fel ca mine in aceasta problema. Prin urmare, as prefera sa o fac singura, din timp :)

PS: Exista reglementari speciale :secret:
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator
In timpul vietii , intrucat am suferit o trauma cu privire la pierderea unui organ (fierea la numai 19 ani , si acum am 24), si , existand acest precedent , am o oarecare temere in ceea ce priveste interventiile chirurgicale , pentru o persoana straina , in mod cert nu.

Insa intr-o situatia prezentata de tine , Andreea , anume moartea clinica ....Da , mi-as da acceptul sa ajut o persoana in suferinta , intrucat , chiar pe viitor , ma gandeam sa ma implic in campanii umanitare , in vederea ajutarii persoanelor in nevoie (iata ca vad o oarecare conexiune :) )

Andreea , am amintit ... ceva mai sus ... de o declaratie in fata notarului public...sper sa nu ma insel asa grav....:O
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu vad de ce nu ai fi de acord, din partea mea, daca se intampla ceva cu mine si se mai gaseste ceva ce poate fi folosit, e perfect.Nu ma duc, unde ma duc, cu carcasa dupa mine.Singurul lucru care ma sperie putin este cum m-as simti in momentul in care as semna si mi-as da un astfel de consimtamant si cred ca oamenii de asta se sperie mai mult, de momentul in care semneaza.
Bun, deci inceputul e promitator :)) .

COmpletez si referitor la mesajul dnei David: este foarte posibil sa aveti dreptate. Totusi, daca eu personal vreau sa fac acest lucru, nu cred ca imi mai e frica, nu? Adica banuiesc ca frica aceea exista mai mult in cazul unui transplant in timpul vietii.

PS: Nu te inseli, Ioana, doar ca exista alternativa ;)
ContSters20980, utilizator
Ma gandesc la acordul scris exprimat in fata notarului public....

Cred ca orice persona se teme de trecerea in nefiinta , mai exista si cei care se tot tem de aceasta chiar si in timpul vietii, de isi iau fel si fel de masuri de precautie....

Oricum , oarecare temeri , cu privire la o interventie chirurgicala , si al unui deces ar exista...Insa consider ca si dorinta de a ajuta , si faptul ca ai salva o viata te-ar sustine , afectiv vorbind , sa dai curs optiunii tale....
(in caz de moarte clinica ;))

Gandesc ca existe atat emotii negative , dar si pozitive cu privire la o asemenea actiune....

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Accesul familiei la fisa medicala a unui pacient in moarte cerebrala Paul878 Paul878 Familiei i-a fost solicitat consimtamantul pentru donarea organelor. Familia insa vrea o a doua opinie medicala inainte de a isi da consimatamantul pentru ... (vezi toată discuția)
Interpretarea termenilor unui contract ContSters57364 ContSters57364 Buna ziua, va rog ajutati-ma in interpretarea a doua fraze dintr-un contract facut de unchiul meu. Dupa traducerea termenilor cu ajutorul dictionarului, ... (vezi toată discuția)
Ucidere la cererea victimei alina_vi alina_vi noul cod penal incrimineaza uciderea la cererea victimei conf art. 188. intrebarea mea este daca aceasta infractiune se poate realiza si sub forma de ... (vezi toată discuția)