avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare cheltuieli incalzire bloc (bransati + ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare cheltuieli incalzire bloc (bransati + debransat + SET)

Buna ziua,

Conform Ordinul presedintelui A.N.R.S.C. nr. 343/2010, comitetul asociatiei de prop., a luat decizia sa plateasca firma ISTA pentru inventarierea instalatiei de incalzire a blocului si pentru stabilirea SET (calorifere apartamente, coloane apartamente si a spatiilor comune.)

Dupa inventarierea acestora si comunicarea de catre firma ISTA a SET pentru cele enumerate mai sus, s-a impartit SET spatii comune la suprafata utila a apartamentelor si s-au stabilit SET spatii comune, pentru fiecare partament in parte proportional cu SU a fiecarui apartament.

Amintesc ca acest lucru s-a facut pentru eliminarea discutiilor in cadrul asociatiei si pentru ca avem apartamente debransate legal.

Acest sistem de repartizare a functionat pana acum din 2011, dar acum noul presedinte vrea sa renunte la acest sistem.

Ce baza legala exista pentru aceasta decizie, si ce nu este corect in modul de repartizare actual bazat pe SET?

Cu stima si respect.
Cred ca v-ati lovit singur peste picioare cu acel citat.

Sa va explic in limba romana (nu limba de lemn a lui Boc) ce vrea sa spuna acel citat. Cei care fac modificari in casa (trag coloane de gaz, coloane de apa calda si rece, coloane de caldura) si dau gauri in pereti (o sa spuneti ca sunt BCA, ca nu sunt pereti de rezistenta, ca va stiu Gigi Contra), SUNT OBLIGATI SA AIBA APROBARE DE LA AUTORITATEA PUBLICA LOCALA (disciplina in constructii) pentru a face aceste modificari (fac pariu ca o sa spuneti ca aveti TOATE aprobarile 100%), iar pentru coloana trasa pe casa scarii (nu va intereseaza ca sigur nu ati cerut autorizatia) sunt convins ca nu exista aprobare.
Si se vede ca nu stiti, asta probabil din cauza ca nu aveti centrala (eu am). Ca la montarea acesteia trebuie sa indeplinesti o serie de conditii, altfel nu ti se monteaza nici macar contorul de gaze si as enumera:

Cand eu aveam coloana de gaz dumneavoastra inca bagati bani la CARITAS (probabil asa ati facut rost de bani de centrala) si vopseati si cainii maidanezi in tricolor, si pe vremea aia nu cereau nici o dotare speciala (priza de aer, detector de gaze cu vana automata, etc.) iti trageau coloana gaz pe casa scarii (ca orice firma de cablu TV) si faceau legaturile in casa.
Ca nu am pus centrala, este adevarat aici m-ati taiat si sunteti mai "dotat", dar am fost mai destept decat foarte multi care dimineata se pupa singuri in oglinda, care au centrala si platesc de 3 ori mai mult decat platesc "amarastenii" care stau la sistemul centralizat, stim toti cat costa gazul, cat costa apa rece, cat costa curentul, cat costa revizia anuala, cat costa piesele de schimb ale centralei (sunt anumite piese care costa cat jumatate din centrala, incat omul mai bine schimba centrala decat o piesa) si lista poate continua.
Cei care sunt smecheri s-au mutat la casa si au scapat de discutii si probleme cu vecinii, cei care se dau doar mari ca au o centrala si vor sa schimbe vecinii si legile, au ramas la bloc. Daca sunteti atat de bun de ce nu intrati in partidul lui Boc si poate ajungeti in fruntea senatului si schimbati si legea asta (care daca este buna sau rea nu o discutam)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vreau sa renunt la repartitoare costachedd costachedd Bloc 4 etaje, 2 scari, 18 apartamente/scara, apartamente cu 4 si 2 camere. Locatarii au hotarat sa renunte la repartitoare si au ales sistemul pausal . La ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Locatari cu centrala proprie obligati sa plateasca caldura cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:locatarii cu centrala proprie sunt pusi sa plateasca caldura(aprox 80 lei/luna)...pentru ... (vezi toată discuția)