La blocurile
fara repartitoare calculul se face pe SET stimabile. Se spune ca se face ca raport intre SET spatii comune si SET total imobil pentru a se face delimitarea clara ca acel SET spatii comune se imparte la CPI, de fapt se precizeaza acest lucru si in ordinele ANRSC.
Am mai zis parca pe aici ca 343/2010 se refera la cei cu repartitoare si 433/2008 la cei fara repartitoare.
Firma care vine si stabileste SET la un bloc fara repartitoare calculeaza SET si atit. Tot atunci cind calculeaza acel SET pe fiecare partament tine seama de tot ce ati insirat dvs. si am mai spus-o si eu.
Stiu ca unor administratori le lipseste jucaria prin care sa mai manevreze un pic cifrele.
Ce vi s-a parut asa de necinstit in acel tabel?
Poate nu va uitati bine la el. Acolo SET comun este 4.728 mp din totalul de 258.076 mp.
Acel SET de 4.728 mp se imparte conform CPI la toti locatarii indiferent de sistemul de incalzire (vezi SET mp coloana comun unde este conform CPI).
Restul 258.076 - 4.728 = 253.348 mp represinta suma set-urilor apartamentelor (radiatoare + coloane interioare pe fiecare apartament determinate din masuratori).
Daca aveti amabilitatea sa-mi dati o adresa valida de mail, va pot trimite un/mai multe documente pe care firma noastra de repartitoare ni le trimite in fiecare luna, pentru a le trece manual in lista de plata.
Unul ca sa stabilim inca odata, ca tot aduceti vorba de firma de repartitoare, noi nu avem asa ceva, cei care au mai ramas la RADET
nu au repartitoare.
Doi ma luati peste picior cu afirmatia de mai sus citata de mine? Dvs. credeti ca eu n-am cunostiinte sau neamuri, care au repartitoare? Credeti ca eu nu stiu cum arata situatiile trimise pe fiecare apartament in parte si care sunt trimise da catre firma care calculeaza aceste situatii?
Ce va dau dvs sa mai
corectati la listele de plata din moment ce ei emit fisele de calcul pe fiacare apartament si care includ tot? Poate corectati efectul razelor de luna asupra galosilor de guma.
Pe decembrie 2013 la soacra-mea are pe fisa individuala trimisa de ISTA 258 RON cu tot cu citire, si tot atit apare si pe lista de plata.
Eu nu stiu ce mai corectati pe listele dvs. de plata, dvs ca administrator sau presedinte.
Doamne ajuta ca pana in 2016, sa se limpezeasca lucrurile si pana atunci, sa sa debranseze cit mai multi, si cit mai multi sa renunte la repartitoare.
O sa vedeti anul acesta cum se inchide sezonul rece ca noi debransari vor avea loc. Lumea incepe sa se trezeasca.
PS: Se simte din tonul raspunsurilor dvs. si a altor citiva asemenea o rautate greu de explicat. Si cind cineva aduce vorba de debransare, de inechitati la repartizarile caldurii, de tot felul de idei pe care vor sa le avanseze unii cu blocare de robineti, cu tot felul de coeficienti si procente pe care sa le aibe la indemana administratorii sa mai corecteze ei ceva.
Cu transferul de caldura de la cei cu CT catre restul de ce nu va atacati asa de tare? Sunt tare curios. Nu ar trebui sa se contorizeze si aceasta si sa se scada acestora la intretinere?
Pe aia cum o calculati?
E ceva in genul generarii de electricitate si folosirea de contoare in dublu sens. Daca trag din retea imi iei bani, daca bag in retea imi scazi bani. Ia sa vad si ceva ca va dati interesul si in acest sens, ca si aceia sunt oameni, ca doar n-or fi animale, sau extraterestrii.
Cu aceeasi stima si respect,
Rorscach