Nu am ales foarte multi sa locuim la bloc. Regimul comunist si exponentii acestora ne-au fortat, prin demolari abuzive, ale caselor in care stateam.
Problema consumului individual ramane si lumea din ce in ce mai mult va dori acest lucru care este normal si corect. In rest nu raspund la aberatii, doar pentru ca unii poasteaza de dragul de a posta sau de asi pastra privilegiile, construite pe furtul la comun, unde se dilueaza responsabilitatile.
Din moment ce exista si sunt trase aprobarile exista, plus ca nu ai cum sa fortezi la nesfarsit un proprietar sa plateasca pierderile unor firme de utilitati care-si descarca aceste pierderi prin diverse subterfugii, gen luna cu 35 de zile, incarcari de consum si multe altele.
Viata va demonstra si chiar de acest an cind debransarile vor continua. Doamne ajuta sa se trezeasca cit mai multi la realitate.
Din citatul lui @thran
Legea 230/2007 Art. 11. - (1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.
Cred ca v-ati lovit singur peste picioare cu acel citat. O coloana de apa sau gaze trasa pe scara nu este mai periculoasa decit teava de gaze care strabate apartamentele de sus pana jos.
Si se vede ca nu stiti, asta probabil din cauza ca nu aveti centrala (eu am). Ca la montarea acesteia trebuie sa indeplinesti o serie de conditii, altfel nu ti se monteaza nici macar contorul de gaze si as enumera:
- existenta a 2 prize de aer (citi din cei fara CT ai asa ceva ???);
- detector de gaze cu vana automata de inchidere inainte de contorul de gaze (citi din cei fara CT au asa ceva ???);
- la fiecare 2 ani trebuie sa faci revizia centralei, altfel ti se opreste furnizarea de gaze;
- contract de cu firma furnizoare de gaze pentru inspectia instalatiei anual (citi au asa ceva din cei fara CT ???);
- dupa 10 ani nu mai primesti autorizare de functionare pentru centrala veche, si trebuie sa o schimbi cu alta noua;
Tin sa precizez ca cele enumerate chiar se fac si nu merge cu vrajeala, pentru ca s-au fript si nu accepta compromisuri.
Referitor la coloana de gaze este mai sigura pe casa scarii decit prin trecerea dintr-un apartament intr-altul unde nu ai access in cazul unei scapari de gaze, apartamentul respectiv transformandu-se in bomba cu ceas, mai ales daca proprietarul nu este in locatie.
De acemenea se practica guri de aerisire pe casa scarii (obligatoriu) la instalarea coloanei si fiecare coloana are vana generala de oprire pe fiecare scara in parte. De asemenea se mai cistiga si o instalatie noua, fata de cele existente care sunt de pe vremea lui pazvante chiorul.
Asa ca va rog nu mai aberati despre ceva ce nu stiti. Macar aveti aplecarea sa ascultati la cei care au trecut prin asa ceva si stiu cu ce se mananca subiectul.
Dar dvs, probabil aveti alt target decit o discutie principiala si bazata pe idei. Scopul este altul la dvs. Si chiar daca sunteti curios sa vedeti citi au aprobare, puteti verifica atestarile si certificarile acestora, pentru a face astfel de instalatii.
Credeti-ma ca trecerea coloanelor prin proprietatea oamenilor este mai periculoasa decit prin casa scarii, unde ai acces in caz de avarie si este mai ventilata, pe cind in apartamente mai greu. Plus ca in caz de avarie sa zicem la apa (sa nu mai zic la gaze), distrugerea prin trecerea coloanelor de apa prin apartamente este mult mai mare.
La fel si in cazul in care cineva uita sau are probleme la instalatia interioara de apa, este mult mai simplu sa oprestI apa de pe palier doar la apartamentul respectiv si nu pe toata coloana.
Mai vreti sa continui sau...
Eu zic sa mai studiati un pic problema, dar la rece si nu la cald ca altfel nu ramanem cu nimic din aceste discutii.
Sara buna,
Rorschach