avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... serviciu extern securitatea muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

serviciu extern securitatea muncii

In legea 319/2006 exista contraventii legate de aceasta lege:ART 39(5) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.500 lei la 7.000 lei incalcarea dispozitiilor art. 7
alin. (4)-(6), art. 8, art. 11 alin. (1) si (3), art. 13 lit. q) si s) si ale art. 27 alin. (1) lit. a) si b).

La art 8 avem asa:
Art. 8. -(1) Fara a aduce atingere obligatiilor prevazute la art. 6 si 7, angajatorul desemneaza unul sau mai multi lucratori
pentru a se ocupa de activitatile de protectie si de activitatile de prevenire a riscurilor profesionale din intreprindere si/sau
unitate, denumiti in continuare lucratori desemnati.
(2) Lucratorii desemnati nu trebuie sa fie prejudiciati ca urmare a activitatii lor de protectie si a celei de prevenire a
riscurilor profesionale.
(3) Lucratorii desemnati trebuie sa dispuna de timpul necesar pentru a-si putea indeplini obligatiile ce le revin prin
prezenta lege.
(4) Daca in intreprindere si/sau unitate nu se pot organiza activitatile de prevenire si cele de protectie din lipsa
personalului competent, angajatorul trebuie sa recurga la servicii externe.
(5) In cazul in care angajatorul apeleaza la serviciile externe prevazute la alin. (4), acestea trebuie sa fie informate
de catre angajator asupra factorilor cunoscuti ca au efecte sau sunt susceptibili de a avea efecte asupra securitatii si
sanatatii lucratorilor si trebuie sa aiba acces la informatiile prevazute la art. 16 alin. (2).
(6) Lucratorii desemnati trebuie sa aiba, in principal, atributii privind securitatea si sanatatea in munca si, cel mult,
atributii complementare.

Ma intereseaza punctul (4) din acest articol situatia fiind urmatoarea:firma are un numar de 150 de angajati si avem un serviciu extern de prevenire DAR in normele metodologice de aplicare a acestei legi (HG1425/2006) exista urmatoarea obligativitate :Art 19(1)In cazul intreprinderilor si/sau unitatilor care au peste 150 de lucratori,angajatorul trebuie sa organizeze serviciu intern de prevenire si protectie

Serviciul intern trebuie sa aiba anumite persoane cu anumite studii cerute de aceasta lege.

Intrebarea este in acest caz trebuie si serviciu intern de prevenire si protectie sau este suficient un serviciu extern?
Inspectorii de la ITM au cerut in procesul verbal organizarea serviciului intern desi avem un serviciu extern.
Cum se interpreteaza aceasta lege?

Va multumesc pentru raspuns
Scuze, eu sunt economist investitii, nu ma pricep la ssm, eu stiu de protectia muncii, ma rog, fiecare cu meseria lui. V-am urmarit postarile pe acest subiect. Eu ca necunoscator al legii respective, prefer explicatii concrete si nu citate din lege. In situatia noastra ne trebuie sfaturi concrete, de legi se vor ocupa avocatii firmei. Acest serviciu extern, daca il angajam, pe cel cu Pm, il dam afara? Cam cat costa sa-l angajam, ? Cum pot sa iau legatura cu asa ceva ? As incerca eu aceste demersuri, si sa ma duc la angajator cu ceva concret. Poate mai cresc in ochii lui, prima, ceva... ca sa glumesc putin, cu dvs. pot, nu ?
D-na va rog!Ce e cu debandada asta..asa adoarme vigilenta angajatului si pac accidentul..:)
Cautati va rog pe google sa spunem "protectia muncii" sau "securitatea muncii".O sa aveti o lista cu firme iar apoi le cautati pe cele din orasul Dvs.
Cereti o oferta si cred ca o sa primiti o lista cu oferte.
Asta e cel mai simplu de cautat.Ca sa va faca ordine in documente si sa va rezolve aceste PV depinde de firma de nr de angajati de o multime de variabile.
Dar un serviciu extern in cazul meu este mai ieftin decat un angajat.Sunt avantaje si dezavantaje.
Amenzi?e o gluma buna:in domeniul in care si ascutirea unui creion poate sa fie clasificat drept risc de accidentare sa-mi spuneti in ce firma inainte de a ascuti un creion se face instructaj ssm.Astia cam asta vor.

Mult succes!Si prima grasa!
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2009
ContSters78406, utilizator
Parerea mea , este ca angajatorul sa mearga sa discute cu inspectorul care semneaza PV. Daca a primit doua amenzi de la ITM, nici 100 se sevicii externe nu-l scapa de amenda. Mai ales daca le contactati de pe net, s-ar putea sa nu fie ce va trebuie. Ca si unii judecatori, inspectorii pot gresi, dar ei reprezinta LEGEA.
Cineva nu si-a facut treaba, dar raspunzator este angajatorul.
Sau de ce nu un lucrator desemnat este foarte bun.Insa o sa aveti nevoie de mai multe cursuri si acreditari ceea ce un lucrator desemnat nu cred ca a "pierdut" timpul cu ele.
Iar lucrator desemnat avem chiar aici pe site(iar un lucrator desemnat de pe net e mult maai avizat decat un serviciu extern-de fapt este mai avizat decat un serviciu extern real )!
Va rog sa luati in considerare toate posibilitatile.Dar dupa cum cunosc eu Romania si legile si cine si cum le aplica variantele sunt chiar infinite.

Dar ce stiu eu?Luati legatura cu persoane avizate.Eu doar sunt un angajator si nu prea stiu cum se intampla la ITM una alta :)
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2009
ContSters78406, utilizator
Revin cu problema expusa ieri, 50 % , rezolvata. Dupa ce am discutat cu dvs. Si mi-am facut o parere, m-am dus la seful meu de birou, si i-am aratat tot ce s-a postat pe subiect.
Stiam ca el vine la fiecare sa semnam acele fise. Am aflat ca pe linie de PM, este cond. de loc de munca. Cand a fost controlul s-a ocupat de ei, si a semnat PV in numele patronului care nu era in tara, dar se vorbise la tel. Deci seful meu stie exact ce s-a intamplat. Avem contract cu o firma, serviciu extern, care a venit dupa control, a luat PV, si au zis ca nu-i nici o problema, se ocupa ei. In PV, erau trecute neregulile si ni se dadea o luna sa le realizam. Nu-mi aduc aminte toate, dar , ceva cu realizarea unui studiu de evaluare, constituirea Comitetului de sanatate si a serviciului intern, medicina muncii si ceva cu instalatia electrica.
De doua saptamani, cei de la PM, amana sa vina la o discutie ptr. rezolvarea amenzilor. Avocatul nostru, i-a somat prin mail, sa respecte contractul, dar tot nu au venit.
Seful meu a discutat cu patronul si au hotarat sa mearga la ITM, cum a postat un user, unde au discutat cu un inspector, care a inteles problema, ne-a dat un nou termen de realizare a PV, cu conditia de a achita prima amenda, pe care noi o vom recupera de la acel serviciu extern, conform contractului. Inspectorul a zis ca va lua masuri si impotriva lor. Deci, mai avem de lucru , dar macar acum stim ce trebuie sa facem !
Multumesc celor care m-au ajutat , user radacina si octavia59.
Felicitari celor care au facut acest site, este f. util in multe probleme ! Succes !
=D>

Alte discuții în legătură

Serviciu intern prevenire si protectie prodiana prodiana Buna ziua. O societate cu mai putin de 50 de angajati care activeaza in domeniul constructiilor poate externaliza intreaga activitate SSM sau este obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat cornel1969 cornel1969 Firma are 80 de angajati. Un punct de lucru se afla la CNE Cernavoda, altul la Otopeni, sediul central la Bucuresti. Avem numit un lucrator desemnat dar care ... (vezi toată discuția)
Serviciu intern cu un singur angajat sadrian sadrian Buna ziua. Daca in cadrul firmei exista Serviciul intern de prevenire si protectie si in cadrul acestui serviciu este angajata o singura persoana, aceasta nu ... (vezi toată discuția)