AVLIL a scris:
...
Cat despre proprietate, am un imobil proprietatea mea pe care il foloseste sora-mea. Penrtu ca e domiciliul ei si legea ii apara drepturi la intimitate si viata privata, eu nu pot intra acolo fara acordul ei.
Proprietatea e diferita de posesie; si cand posesia, fie ea si de fapt, apartine altuia, legea o protejeaza, chiar prin leghiferarea unor infractiuni ca tulburarea de posesie unde nu intreaba nimeni daca posesorul e si proprietar.
Fără supărare, @avlil, asta nu mai cred. Dreptul de proprietate este un drept important, din care face parte și posesia. Domiciliul nu este un drept conturat ca atare din punctul meu de vedere.
Mai precis: nu vorbim nicidecum de situația în care proprietarul a închiriat și a cedat, legal, posesia. Iar textul legii penale, tocmai astfel de situație o incriminează, când vorbim de proprietari:
,,Ocuparea, în întregime sau în parte
fara drept,,.
Aici vorbim de ocuparea
cu drept.
Să nu mai vorbesc că dreptul la viață privată nu este un drept absolut care poate fi exercitat ca atare. Este un drept protejat, dar care cunoaște reglementări și limitări în funcție și de drepturile celorlalți. Și dreptul de proprietate este apărat.
Părerea mea, este, deci, contrară părerii tale. Câtă vreme nu face partajul, nu poate avea un drept de folosință exclusivă, interzicând accesul celuilalt proprietar, aici fostul soț.
P.S. Nu vorbim de violență, deoarece nu așa a fost postată întrebarea. Vorbim exclusiv pe baza întrebării postate: .
.Daca nu mai are CI pe adresa fostei sotii mai are dreptul sa locuiasca acolo cateva zile pe saptamana,,.
Cu stimă.