avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut fara acte

Buna ziua.

Cum pot fi recuperati 2000 Euro dati imprumut fara nici un act, decat cu 2 martori.

Va multumesc anticipat
Multumesc frumos inca odata.

O zi buna
Am si eu cam aceeasi problema.
Doar ca pt o suma de 9000E, am ordin de plata deci pot sa demonstrez ca am trimis banii. Stiu cine e, deci am si adresa lui.
Un impediment ar fii ca el este in alta tara.

Nu, nu vreau sa actionez juridic. Vreau pe civil si sa fac si un contract de imprumut cu el, cu 2 martori.

Acum in ceea ce priveste contractul, stiu ca de obicei calculul penalitatilor se opreste in momentul in care suma devine egala cu restanta. Adica el poate sa aibe o datorie de maxim 9000E+9000E=18 000E.
Eu vreau sa se opreasca in momentul in care suma devine egala cu dublul restantei, adica la maxim 9000E+18000E=27 000E si sa fie stipulat undeva in contract ca el poate sa ii restituie in rate ..inclusiv aceste penalitati. Prin acte aditionale, orice...
Se poate? daca da, da-ti mi datele dvs de contact pentru o viitoare colaborare.

Multumesc anticipat.
Buna ziua.

Se pare ca multa lume are problema asta in ziua de azi... poate ca oamenii sunt iresponsabili sau poate ca sunt pur si simplu lipsiti de caracter.

Momentan fac doctoratul in Cehia. In ianuarie un prieten din tara m-a sunat sa imi ceara bani imprumut. Motivul: prietena lui vrea sa semneze un contract sa plece in Spania la cules de capsuni, si ii mai trebuie 200 euro. Eu nu o cunosteam pe ea, insa acest tip a fost cavaler de onoare la nunta mea si imi spune 'nasa'. Si cum 200 de euro reprezentau jumatate din bursa mea pe o luna am fost de acord sa il ajut. Am vorbit cu prietenul meu (cetatean slovac) si el a trimis banii din contul lui (cont in care incasam amandoi bani) in contul fetei respective. Bineinteles ca inainte de asta am cerut datele tipei (nume, buletin, cnp, adresa, cont in banca etc). In informatiile pe care ni le cerea banca din Cehia in legatura cu transferul era si "scopul", rubrica la care am scris "imprumut pentru calatorii".

Banii trebuia sa ii primesc inapoi intr-o saptamana. Iata ca s-au facut 3 luni. I-am sunat in repetate randuri pe amandoi si de fiecare data mi s-a promis ca banii imi vor fi returnati in 2-3 zile. Bineinteles ca nu s-a intamplat, iar ieri am aflat de la rudele tipului ca toata povestea fusese o minciuna: fata nu plecase nicaieri. El a recunoscut in fata rudelor sale ca a luat banii, insa tocmai a plecat in Germania.

Suma este mica, stiu, insa nu vreau ca lucrurile sa ramana asa. Daca as sti ca este in dificultati financiare nu as pune problema recuperarii banilor. Dar toata povestea a fost de la inceput doar escrocherie. In plus, am motive sa cred ca acest cuplu nu este la prima isprava de acest gen, si nu vreau ca chestia asta sa se intample si altora.

Suntem dispusi sa mergem in instanta daca este nevoie, pentru ca astfel de oameni au nevoie de o lectie, insa am dori sa stim toti pasii si tot ce implica initierea unui proces tinand cont de faptul ca suntem in Cehia, ce sanse am avea in conditiile de fata etc.

Va rog dati-mi un sfat.

Va multumesc
La tine e mai simplu, poti sa faci plangere penala pt abuz de incredere, etc.. Pac-pac si ai rezolvat.

La mine in schimb este nevoie de un profesionist. :help:
Hm... crezi ca se poate? Si unde? Eu sunt in Cehia, vin acasa doar de sarbatori. Nu e asa simplu. Cel putin inceputul :P

Intr-adevar la tine e nevoie de un profesionist, ca vrei sa inmultesti banutii, sa faca pui. Multi pui :) Din cate am inteles din mesajul tau, singura dovada ca i-ai dat banii este ordinul de plata (ca si in cazul meu de altfel). Cum il prinzi sa il convingi sa faca acel contract? Ma indoiesc ca va fi de acord. Sau poate prin profesionist te referi la altceva.

Alte discuții în legătură

Memoriu in legatura cu o declaratie a unei persoane ce a abuzat de incredere georgeth georgeth buna seara o cunostinta a primit vizita unor politisti acasa in urma cu 4 ani intrebind-o de unde a avut bani sa isi cumpere o masina la zero km, ea era ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut sau altceva? konstantynus konstantynus Salutare!Am o suma de bani imprumutata la cineva si vreau sa fac un act notarial sau contract de imprumut pentru a recupera banii,nu stiu cum se numeste actul ... (vezi toată discuția)
Sanse recuperare bani...?? monalisaalina monalisaalina Buna seara,as dori o parere avizata,un sfat,daca imprumutul cu o suma considerabila....s-a facut fara acte ,as avea castig in instanta doar cu martori?exista ... (vezi toată discuția)