avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut fara acte

Buna ziua.

Cum pot fi recuperati 2000 Euro dati imprumut fara nici un act, decat cu 2 martori.

Va multumesc anticipat
cermak gruianu a scris:

Ar fi bine totusi, sa incercati anterior depunerii plangerii, de fata cu aceeasi martori si in plus cu un alt martor sa-i cereti sa incheiati un inscris cu privire la respectiva suma, sub pretextul ca il veti "pasui" cu plata datoriei...

Asa am procedat eu acum cativa ani. Dupa ce am incercat , am insistat sa-mi dea banii datorati de 2 ani. Nu mai aveam mari sperante. Dar motivand ca-mi trebuesc bani imediat si pot sa-i imprumut de la altcineva (care-mi era si martor la discutie) am reusit sa inchei cu el un act sub semnatura privata prin care s-a angajat ca o sa-mi restituie suma la data de..., dupa vreo 3 luni. Am asteptat sa treaca si acele 3 luni si-apoi am deschis actiune in instanta. N-am ajuns pana la capat ca dupa primul termen mi-a achitat datoria.
Succes!
Subiect:Re:Imprumut fara acte
In primul rand ne dati foarte putine date:
Intereseaza in principal daca sunteti ruda sau prieten apropiat cu persoana careia i-ati imprumutat cei 2000 Euro.
In acest caz, puteti intenta o actiune in instanta, timbrata la valoare, si puteti proba cu cei doi martori ca ati imprumutat acea suma de bani, si nu ati incheiat chitanta tocmai pe motiv de incredere, fiind rude sau prieteni foarte buni.
Nu ati specificat cand sau dat banii si termenul de restituire.
Daca termenul de restituire nu s-a inplinit nu puteti solicita suma imprumutata.
Daca ati imprumutat suma, mai demult, aveti grija la termenul de prescriptie de 3 ani, care incepe sa curga de la data cand trebuia restituita suma imprumutata.
In actiune trebuie sa solicitati si stabilirea termenului de returnare a sumei.
Imi pare foarte rau sa va spun, dar nu merge sa faceti plangere penala, pe abuz de incredere.
Pentru imprumuturi banesti nu se poate. Practica judecatoreasca confirma acest lucru.
Mai indicata este varianta cu incheierea unei chitante, pe termen scurt.
bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Memoriu in legatura cu o declaratie a unei persoane ce a abuzat de incredere georgeth georgeth buna seara o cunostinta a primit vizita unor politisti acasa in urma cu 4 ani intrebind-o de unde a avut bani sa isi cumpere o masina la zero km, ea era ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut sau altceva? konstantynus konstantynus Salutare!Am o suma de bani imprumutata la cineva si vreau sa fac un act notarial sau contract de imprumut pentru a recupera banii,nu stiu cum se numeste actul ... (vezi toată discuția)
Sanse recuperare bani...?? monalisaalina monalisaalina Buna seara,as dori o parere avizata,un sfat,daca imprumutul cu o suma considerabila....s-a facut fara acte ,as avea castig in instanta doar cu martori?exista ... (vezi toată discuția)