danielovici a scris:
Salutare ! Am început sa citesc la civil si as fi curios cum ați învatat la randul vostru la civil pt ca este multa informație si caut un mod sănătos si sintetic de studiu.2-3 idei dintr-un mesaj sunt f apreciate.Ms anticipat.
iei doctrina pe materii, de ex. cursul de reale principale al lui boroi, cursul de civil parte generala al lui boroi, cursul de contracte si succesiuni al lui stanciulescu (eu la succesiuni mi-am luat recent si cele 3 volume ale lui deak, actualizate), si iei codul in acelasi timp (eu am NCC al lui baias comentat pe articole, de la beck, acum trebuie sa apara ed. 2).
citesti o carte de doctrina, citesti toate articolele invocate acolo. si repeti procesul asta pe materii. eu mi-am comandat o tona de doctrina pe civil (cartile amintite, comentariile codului civil care apar la hamangiu, tratatul de obligatii al lui liviu pop etc.), pentru ca, parerea mea, daca intri doar in articole si in comentariile la articole din codul comentat risti apoplexia.
de altfel, nici n-am inceput la civil si nici nu am de gind sa incep, il las pentru la anu', materia mi se pare de neparcurs pina in august. fac doar penal si procedurile. nu am sperante sa intru anul asta, merg doar pentru experienta