Am nacut pe 1 decembrie iar cei de la primarie imi resping dosarul de crestere copil pentru ca pe luna ianuarie am doar 2 zile lucrate si au zis ca nu am stagiul de cotizare complet; desi am un venit de 6100 lei in acea luna si 5 zile de concediu platit.
Exista vreo posibilitate sa beneficiez de concediu de crestere copil?
VEnitul meu pe ultimiele 12 luni anterioare nasterii copilului este compus din :salariu ianuarie (4 ianuarie ultima zi de preaviz); somaj :15 februarie-15 septembrie; pfa: traducator 15 septambrie- sf decembrie.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa rezolv aceasta situatie pentru ca am muncit 6 ani inainte fara vreo intrerupere si acum cand am nevoie; statul nu ma ajuta; cu ce imi cresc copilul?
Am reusit sa primesc un raspuns de la agentia de plati in ceea ce priveste alocatia; se pare ca voi primi in aprilie, desi dosarul e depus din decembrie 2013.
Pentru CCC se pare ca eu sunt vinovata pt ca m-as fi incapatanat eu sa prezint nu stiu ce decizie de concediere cu data de 4 ianuarie; iar eu am, prezentat o decizie cu 19 decembrie. Idee e ca eu nu am ridicat imediat decizia de concediere primita prin scrisaore recomandata la posta, si m-am lungit pana pe 4 ianuarie cu ultima zi de preaviz. Si au cerut si decizia de concediere sa fie cu 4 ianuarie 2013 la fel cum aparea pe adeverinta. Si doamna de la agentia de plati e foarte suparata ca vai domne am amenintat ca-i dau in judecata si e inca in locru dosarul meu la ei ca s-a inregistrat cu data de 11 martie la ei. Dar eu am o intrebare: cat dureaza sa accepti sau nu nu dosar si cate dosare au pe rol din moment ce tine atat de bine minte cazul meu? si nu inteleg de ce se joaca atat cu nervii mei?
deci, daca pe 11 martie s-a inregistrat la ei, dureaza 15 zile pana se aproba sau nu asta inseamna 26 martie, iar eu in 5 zile trebuie sa primesc raspuns, adica pe 31 martie - asta comform legi. Iar daca nu primesc raspuns scris; unde pot sa le fac o sesizare? ca deja nu mai suport; face copilul 4 luni si eu nu stiu nimic
1. OUG 111/2010 spuna ca cererea se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii la AJPIS, prin decizie de admitere sau, dupa caz, de respingere, emisa de directorul executiv.
2. Apoi decizia se comunica solicitantului in termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii.
Vă rog să mă ajutați
4488
Trebuie sa depun dosarul de indemnizație pentru creșterea copilului dar în ianuarie anul trecut mi am schimbat locul de munca, așadar nu am decât 14 zile ... (vezi toată discuția)