Am nacut pe 1 decembrie iar cei de la primarie imi resping dosarul de crestere copil pentru ca pe luna ianuarie am doar 2 zile lucrate si au zis ca nu am stagiul de cotizare complet; desi am un venit de 6100 lei in acea luna si 5 zile de concediu platit.
Exista vreo posibilitate sa beneficiez de concediu de crestere copil?
VEnitul meu pe ultimiele 12 luni anterioare nasterii copilului este compus din :salariu ianuarie (4 ianuarie ultima zi de preaviz); somaj :15 februarie-15 septembrie; pfa: traducator 15 septambrie- sf decembrie.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa rezolv aceasta situatie pentru ca am muncit 6 ani inainte fara vreo intrerupere si acum cand am nevoie; statul nu ma ajuta; cu ce imi cresc copilul?
pe 4 ianuarie a incetatcontractul de munca si ne-au acordat dreptul la somaj; am primit 2 salarii compenastorii;
pentru ca firma era franceza, decizia a fost facuta in franceza, iar cei de la somaj m-au intors cu doasrul a trebuit facuta de firma o decizie in romana si abia apoi mi-au acceptat dosarul pe 15 februarie
plus ca eu stau in ilfov iar adresa din buletin este pe teleorman; au fost coduri portocalii, rosii... de viscol si ninsoare si nu am putut ajunge imediat
Legea nr.61/1993 prevede:
Art. 6
.....
(4) Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
(5) In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni
...
In practica, de la data depunerii actelor cam dureaza 2/3 luni pana primiti banii.
Vă rog să mă ajutați
4488
Trebuie sa depun dosarul de indemnizație pentru creșterea copilului dar în ianuarie anul trecut mi am schimbat locul de munca, așadar nu am decât 14 zile ... (vezi toată discuția)