Am nacut pe 1 decembrie iar cei de la primarie imi resping dosarul de crestere copil pentru ca pe luna ianuarie am doar 2 zile lucrate si au zis ca nu am stagiul de cotizare complet; desi am un venit de 6100 lei in acea luna si 5 zile de concediu platit.
Exista vreo posibilitate sa beneficiez de concediu de crestere copil?
VEnitul meu pe ultimiele 12 luni anterioare nasterii copilului este compus din :salariu ianuarie (4 ianuarie ultima zi de preaviz); somaj :15 februarie-15 septembrie; pfa: traducator 15 septambrie- sf decembrie.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa rezolv aceasta situatie pentru ca am muncit 6 ani inainte fara vreo intrerupere si acum cand am nevoie; statul nu ma ajuta; cu ce imi cresc copilul?
Suma care se ia in calcul este suma din veniturile nete din ultimele 12 luni, iar indemnizatia se calculeaza ca 85% din suma totala. Pentru suma precizata de dvs indemnizatia lunara ar fi de 819.5 RON pe luna.
Exista in drept principiul conform caruia "nimeni nu se poate scuza, invocand necunoasterea legii" („nemo censetur ignorare legem"). Adagiu latin ce exprima principiul potrivit caruia se prezuma ca toata lumea cunoaste legea si nimeni nu poate fi aparat de raspundere invocand necunoasterea prevederilor ei; eroarea de drept nu exonereaza de raspundere. In tara noastra, cunoasterea si respectarea legilor este o indatorire primordiala a tuturor cetatenilor, inscrisa in Constitutie.
Mai am si eu o intrebare:
am depus actele pentru alocatie pe 10 decembrie la primarie; eu am nascut pe 1 decembrie; nu ar trebui sa iau luna asta alocatia? pentru ca pana acum nu a venit postasul si la posta nu e niciun cupon. Asa mi-au zis de la primarie, ca in 2 luni vine alocatia; nu ar trebui sa iau de luna asta?
Multumesc!
Vă rog să mă ajutați
4488
Trebuie sa depun dosarul de indemnizație pentru creșterea copilului dar în ianuarie anul trecut mi am schimbat locul de munca, așadar nu am decât 14 zile ... (vezi toată discuția)