avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua,

Am nacut pe 1 decembrie iar cei de la primarie imi resping dosarul de crestere copil pentru ca pe luna ianuarie am doar 2 zile lucrate si au zis ca nu am stagiul de cotizare complet; desi am un venit de 6100 lei in acea luna si 5 zile de concediu platit.
Exista vreo posibilitate sa beneficiez de concediu de crestere copil?
VEnitul meu pe ultimiele 12 luni anterioare nasterii copilului este compus din :salariu ianuarie (4 ianuarie ultima zi de preaviz); somaj :15 februarie-15 septembrie; pfa: traducator 15 septambrie- sf decembrie.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa rezolv aceasta situatie pentru ca am muncit 6 ani inainte fara vreo intrerupere si acum cand am nevoie; statul nu ma ajuta; cu ce imi cresc copilul?
Cel mai recent răspuns: vasya1 , utilizator 16:27, 25 Martie 2014
Va trebui sa contestati decizia de stabilire a indemnizatiei pentru CCC, in cazul in care nu vi se iau in considerare toate veniturile realizate, conform OUG nr.111/2010
ramqby a scris:

tudorvaleriu a scris:

ramqby:

1. Bineinteles ca aceasta suma este un venit pentru dvs.

2. Daca vi s-a retinut si impozit si contributiile sociale atunci este ca orice venit salarial.

ce pot face daca nu vor sa-mi treaca toate veniturile?unde trebuie sa ma adresez?multumesc!

Duceti-va la contabila si insistati sa va treaca si veniturile din bonuri, aducetii aminte ca sunt venituri impozabile din 2013. Spunetii ca ii faceti plangere ca nu respecta legea si ca ati vb cu mai multi oamenii in domeniu. Insistati si insistati! Sunt ceva banuti la mijloc si este dreptul dvs sa beneficiati de ei. Si mama mea a avut problema cu contabila la locul de munca, in loc sa ii incheie cartea de munca pe data de 15 a lunii i-a incheiat-o pe 1 a lunii si doar cu insistente si dupa ce si-a anuntat intentia ca ii face plangere a reusit sa rezolve. Contabila tot insista ca nu se mai pot face modificari in cartea de munca.

melania_14 a scris:

....
Contabila tot insista ca nu se mai pot face modificari in cartea de munca.

Dupa 01.01.2011 nu se mai opereaza in carnetele de munca. Prin urmare, contabila poate avea dreptate.
freeelis a scris:

melania_14 a scris:

....
Contabila tot insista ca nu se mai pot face modificari in cartea de munca.

Dupa 01.01.2011 nu se mai opereaza in carnetele de munca. Prin urmare, contabila poate avea dreptate.

Da stiu, povestea este mai veche, inainte de 2011.
multumesc pentru raspuns...s-a rezolvat.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului Lauraalexia Lauraalexia Buna ziua! Am si eu o intrebare. Vreau sa stiu daca ma pot incadra la idemnizatia de creștere a copilului.. Am fost in somaj din noiembrie pana pe 11 mai ... (vezi toată discuția)
Decizie pentru indemnizatie ccc farcas25 farcas25 Buna ziua, am depus dosarul pentru indemnizatie CCC prin august, deodata cu dosarul pentru alocatie. am primit prin posta o decizie in care se mentioneza ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați 4488 4488 Trebuie sa depun dosarul de indemnizație pentru creșterea copilului dar în ianuarie anul trecut mi am schimbat locul de munca, așadar nu am decât 14 zile ... (vezi toată discuția)