avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua,

Am nacut pe 1 decembrie iar cei de la primarie imi resping dosarul de crestere copil pentru ca pe luna ianuarie am doar 2 zile lucrate si au zis ca nu am stagiul de cotizare complet; desi am un venit de 6100 lei in acea luna si 5 zile de concediu platit.
Exista vreo posibilitate sa beneficiez de concediu de crestere copil?
VEnitul meu pe ultimiele 12 luni anterioare nasterii copilului este compus din :salariu ianuarie (4 ianuarie ultima zi de preaviz); somaj :15 februarie-15 septembrie; pfa: traducator 15 septambrie- sf decembrie.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa rezolv aceasta situatie pentru ca am muncit 6 ani inainte fara vreo intrerupere si acum cand am nevoie; statul nu ma ajuta; cu ce imi cresc copilul?
Cel mai recent răspuns: vasya1 , utilizator 16:27, 25 Martie 2014
Actele le-am depus in decembrie pe 10 sau 15 ; probabil doamna de aici de la primarie a fost in concediu in ianuarie si nu a dus dosarele la AJPIS decat in fenruarie. Sa speram ca luna viitoare voi lua pentru ca o prietena mi-a zis ca tot aici in Popesti i-a venit alocatia dupa 5 luni de la depunerea dosarului.
Buna ziua,

Mi-au respins dosarl pentru indemnizatia de crestere copil pe motiv ca am stagiul de cotizare incomplet pe luna ianuarie. Mi-au mai spus ca OUR 111/2010 s-a modificat in 2012 si nu se iau mai putin de jumatate din zile lucrate intr-o luna.
Ce fac acum?
Mi-a zis sa citesc HG 1291/2012 dar eu nu gasesc modificat art 4 din OUG 111/2010.
O hotarare de guvern nu poate modiofica o ordonanta de urgenta a guvernului.

HG 57/2012 modifica Normele de aplicare a OUG 111/2010.
OUG 111/2010
ART. 4
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au
realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile
prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea
lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai
multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un
număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
(4) În situaţia în care naşterea copilului se produce înainte de termen, perioada prevăzută la art. 2
alin. (1) se diminuează cu perioada cuprinsă între data naşterii copilului şi data prezumată a naşterii,
certificată de medicul de specialitate

ACEST ARTICOL NU S-A MODIFICAT.
DE CE NU MI SE APROBA? SE ACCEPTA SI FRACTIUNI DE LUNA; EU PE LUNA IANUARIE AM NUMAI 2 ZILE LUCRATE.
LEGEA ACCEPTA PANA LA 3 LUNI CU MAI PUTIN DE JUMATE DIN ZILELE LUCRATOARE INTR-O LUNA.
DE CE MI-AU REFUZAT DOSARUL CA NU AM STAGIUL DE COTIZARE COMPLET PE LUNA IANUARIE?

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului Lauraalexia Lauraalexia Buna ziua! Am si eu o intrebare. Vreau sa stiu daca ma pot incadra la idemnizatia de creștere a copilului.. Am fost in somaj din noiembrie pana pe 11 mai ... (vezi toată discuția)
Decizie pentru indemnizatie ccc farcas25 farcas25 Buna ziua, am depus dosarul pentru indemnizatie CCC prin august, deodata cu dosarul pentru alocatie. am primit prin posta o decizie in care se mentioneza ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați 4488 4488 Trebuie sa depun dosarul de indemnizație pentru creșterea copilului dar în ianuarie anul trecut mi am schimbat locul de munca, așadar nu am decât 14 zile ... (vezi toată discuția)