Am nacut pe 1 decembrie iar cei de la primarie imi resping dosarul de crestere copil pentru ca pe luna ianuarie am doar 2 zile lucrate si au zis ca nu am stagiul de cotizare complet; desi am un venit de 6100 lei in acea luna si 5 zile de concediu platit.
Exista vreo posibilitate sa beneficiez de concediu de crestere copil?
VEnitul meu pe ultimiele 12 luni anterioare nasterii copilului este compus din :salariu ianuarie (4 ianuarie ultima zi de preaviz); somaj :15 februarie-15 septembrie; pfa: traducator 15 septambrie- sf decembrie.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa rezolv aceasta situatie pentru ca am muncit 6 ani inainte fara vreo intrerupere si acum cand am nevoie; statul nu ma ajuta; cu ce imi cresc copilul?
2. Daca acesta este motivul pentru care Primaria a respins depunerea dosarului pentru CCC insemna ca nu se cunoaste legea si atunci faceti o sesizare, pe e-mail, la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).
3. Daca AJPIS a respins acordarea indemnizatiei pentru CCC atunci faceti o sesizare, la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
4. HG 1291/2012 a modificat Normele de aplicare a OUG 111/2010 dar art. 4 din ordonanta de urgenta a ramas acelasi.
AJPIS a respins dosarul pt ca am stagiul de cotizare imcomplet; iar doamna de la primarie mi-a dat lega modificata, numai ca modificarile nu fac referire la art.4.
O vrea cineva spaga?
La anps@prestatiisociale.ro pot sa trimit mail cu nr de inregistrare al dosarului? Pentru ca doamna de la primarie m-a sunat si a zis ca e dosarul respins si ca urmeaza sa primesc si scris acasa.
Vă rog să mă ajutați
4488
Trebuie sa depun dosarul de indemnizație pentru creșterea copilului dar în ianuarie anul trecut mi am schimbat locul de munca, așadar nu am decât 14 zile ... (vezi toată discuția)