Am facut o cerere de divort, din culpa exclusiva a paratului.
Sotul nu se prezinta la termene (2, pana in prezent), nici macar nu stiu daca mai este in tara, nu am mai vorbit cu el din august anul trecut. Citatiile sunt trimise la adresa socrilor. La ultimul termen mi s-a pus in vedere sa-l citez intr-un ziar central si aleatoriu i s-a ales un avocat din oficiu, care sa apere intersele paratului si pe care sa-l platesc eu, cu 100 lei.
Eu nu mi-am permis un avocat din motive financiare, mi se pare stupid sa-i platesc lui un avocat, in conditiile in care el nu a mai trimis un ban copilului din iunie (200ron) si cheltuielile de judecata si pensie alimentara ceruta nu le voi vedea vreodata. Sunt obligata sa-i platesc avocatul?
Apoi, am cerut sa pastrez numele sotului, daca el nu se prezinta la proces sa dea acceptul voi putea pastra numele lui?
Cris1971
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Inseamna ca dumneavoastra asigurati intretinerea minorului dandu-i acoperis deasupra capului, mancare, supraveghere iar tatal e obligat sa-i asigure ingrijirea prin remiterea catre minor sau reprezentantului lui legal, bani.
Spune cati bani? Poate faceti o plangere la politie sa il gasiti... daca o avea ceva pe numele lui.
Multumesc celor care mi-au dat textele legale, se pare ca am citit in diagonala si am crezut ca daca userul spune avocat, e chiar avocat numit... :)) Daca eram atenta, macar ii spuneam cum sa ceara o suma mai mica pentru curator, nu stiu cat i-o fi pus in sarcina, 100 de lei sau mai mult. De asemenea, regret ca nu am vazut mai departe, cu putina argumentare puteati scapa de ea, la latitudinea judecatorului.
Reveniti cu situatia actuala, ce a pronuntat instanta exact, daca e stabilita autoritate exclusiva sau nu.
Da, am primit custodia exclusiva a copilului.
Curatorul a mai cerut inca 200 lei, bani pe care i-am platit si pe care nu i-am recuperat si probabil nici nu-i voi recupera vreodata de la fostul sot! Au trecut mai bine de 5 ani de la inceperea actiunii de divort, 4 ani de la pronuntare si nu a platit nimic :)
Ati inceput executarea lui? Sa tineti cont ca toate sumele restante de mai mult de 3 ani se prescriu, deschideti dosar executional pt tot ce va datoreaza ca macar sa se adune si sa nu se prescrie, poate vreodata o sa aiba ceva si veti recupera.
Divort
didisidodo
Doresc sa ma informez cum pot sa divortez in conditiile in care sotul este plecat din tara, nu este interesat de problema divortului si suntem despartiti de ... (vezi toată discuția)