avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota parte indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota parte indiviza

Sunt proprietar in cadrul unei asociatii de proprietari din sectorul 5 Bucuresti.
As dori sa aflu cateva informatii.
Asa-zisul comitet al asociatiei noastre a luat anumite decizii fara a instiinta proprietarii:montare usa termopan la intrarea in bloc, si la toate etajele pt ghena de gunoi, zugraveli pe scara blocului etc.
Pentru aceste lucrari este legal sa se aplice o cota parte indiviza????
Si in cazul in care proprietarii doresc sa se faca o verificare a comitetului, pentru ca acesta sa justifice si sa afiseze detaliat cotele de intretinere si celelalte cheltuieli ale blocului....cui trebuie sa ne adresam??? cine este in masura sa faca aceasta verificare????


Cel mai recent răspuns: akmerkez , utilizator 12:14, 8 Noiembrie 2011
Da, si la ghena de gunoi. Dar pentru cine nu-si doreste chiar ca nu merita a fi puse. E pacat ca, ulterior, din necaz si rautate oamenii care nu si-au dorit asa ceva sa inceapa sa strice o lucrare care si asa costa destul de mult. In locul presedintelui Dv. m-as lasa pagubas si nu m-as mai ocupa in niciun fel de bloc....
Din nou va dau dreptate teoretic. Dar: o conducere gospodara si de buna credinta are grija sa propuna in AG un fond de modernizare cu obiective concrete pentru anul respectiv, iar apoi sa se ocupe de asta(intr- adevar nu mai trebuie pe urma sa intrebe pe nimeni ca altfel n- ar mai face nimic in veci).
asa e domnilor...instalatiile sunt vechi de zeci de ani..dar sunteti de acord cu usi de termopan la gunoi..
E mai convenabil un comision ..o fereastra de termopan ,decat 2m de teava..Sunt de partea lui oanar..mai recititi ce a scris...
Ca de obicei, toata lumea are dreptate.
Adevarul este ca in fiecare bloc stau si oameni care isi doresc sa faca din locul in care vin ACASA un loc placut, la fel inainte, ca si dupa usa personala.....si oameni carora, din diferite cauze, nu le pasa sau nu au cu ce sa le pese. Cum sa impaci cele doua feluri de oameni? Trebuie sa ai nervi de fier sau sa-ti macini sanatatea intre dorintele unora si altora......

Alte discuții în legătură

Schimbare usa intrare bloc rrocambole rrocambole Presedintele unei asociatii de proprietari a hotarat schimbarea usii de la intrarea unei scari de bloc cu una termopan, fara sa-i intreba pe toti proprietarii ... (vezi toată discuția)
Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli reparatii bloc a13 a13 Buna ziua. Sunt proprietarul unui apartament situat la etajul 8/8 intr-un bloc din Capitala. Administratorul a înlocuit ușa de acces catre ghena, ... (vezi toată discuția)