avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota parte indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota parte indiviza

Sunt proprietar in cadrul unei asociatii de proprietari din sectorul 5 Bucuresti.
As dori sa aflu cateva informatii.
Asa-zisul comitet al asociatiei noastre a luat anumite decizii fara a instiinta proprietarii:montare usa termopan la intrarea in bloc, si la toate etajele pt ghena de gunoi, zugraveli pe scara blocului etc.
Pentru aceste lucrari este legal sa se aplice o cota parte indiviza????
Si in cazul in care proprietarii doresc sa se faca o verificare a comitetului, pentru ca acesta sa justifice si sa afiseze detaliat cotele de intretinere si celelalte cheltuieli ale blocului....cui trebuie sa ne adresam??? cine este in masura sa faca aceasta verificare????


Cel mai recent răspuns: akmerkez , utilizator 12:14, 8 Noiembrie 2011
Puteti impaca ambele categorii..daca sunteti bun gospodar..
Unde-i lege, nu-i tocmeala!

Se mai aplica vorba asta sau nu? Se pare ca, de cele mai multe ori, in situatia administrarii unui condominiu, prin diferite persoane (presedinti, membri comitet, administratori), nu se aplica. Uneori pentru ca nu se vrea, alteori din nestiinta, si de cele mai multe ori pentru ca e prea multa bataie de cap.
Ma refer la legea care indica pasii obligatorii ca trebuiesc parcursi pentru realizarea unor reparatii din banii proprietarilor membri ai asociatiei.
Pana la urma, minoritatea se supune majoritatii. Din pacate, in cazul asociatiilor de proprietari "majoritatea" nu se prezinta in adunari generale convocate. Dar! asta nu insemna ca nu are un drept la replica, atunci cand lucrurile sunt neclare si aparent abuzive.
Propun membrilor asociatiei, nemultumiti de costurile si reparatiile la care sunt obligati, sa convoace o adunare generala extraordinara pentru a se adopta o hotarare noua, prin care fie sa invalideze decizia comitetului, fie sa decida chiar numirea unui nou comitet, daca cel actual le incalca drepturile.

In raport de cele spuse despre non-controlul celor din primarie, intreb daca impotriva procesului-verbal de control si/sau impotriva inspectorilor, nemultumitul a apelat la instanta de judecata?
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2009
Cabinet de Avocat Larisa ªomfãlean, Avocat
domnule avocat ... dvs stiti mult prea bine cit timp si bani trebuie sa piarda pe scarile tribunalelor proprietarii nemultumiti de deciziile ILEGALE luate in AG, CE sau de catre presedinti sau administratori. citi proprietari isi permit luxul asta ?
am mai spus-o si o mai spun inca o data ... pe asta se si bazeaza administratorii, presedintii si CE, care iau acele decizii ILEGALE ... ca nu o sa le conteste nimeni la judecatorie sau tribunal in cele 45 de zile de la data emiterii lor. daca mai punem la socoteala si faptul ca in majoritatea cazurilor nici macar nu se afiseaza la avizier textele deciziilor respective, datate (ca sa stie omul de cind se scurg cele 45 de zile), tacimul este complet.
Buna ziua!Am si eu o problema de genul acesta : ne-am trezit intr-o zi cu niste zugravi pe scara.Nimeni nu ne anuntase nimic si nici nu ne intrebase nimic.Am aflat ulterior ca 2-3 vecini hotarasera sa zugraveasca scara.Nu s-a facut nici o sedinta si nici nu s-a mers din usa in usa cu un tabel pt semnaturi.Apoi,ne-am trezit cu un individ care schimba intrerupatoarele pe scara.Apoi ne-am trezit ca se pune gresie la scara.Cand s-a afisat lista de intretinere,am vazut ca ne-au pus o data 150 ron de plata pt reparatii si urmatoarea luna inca 100 ron.Eu am spus ca nu sint de acord sa platesc aceste lucrari pt ca pe mine nu m-a intrebat nimeni si pt ca acestea nu sint necesare.Scara chiar era curata iar intrerupatoarele si le puteau schimba si locatarii.De ex,la etajul meu,s-a stricat intrupatorul si sotul meu si cu inca un vecin de la etaj cu noi au cumparat unul nou si l-au si montat,deci,cel putin la etaj la mine au schimbat un intrerupator nou cu altul nou.Mentionez ca echipa de zugravi a fost adusa de unul dintre vecinii care au vrut zugraveala (fiind cunostinte) si cel care a schimbat intrerupatoarele a fost adus de alt vecin tot dintre cei care au vrut reparatii.Totul s-a facut pe baza unui proces verbal intre zugravi si administratie.Eu nu vreau sa platesc aceste "reparatii" care,repet,nu erau necesare.Intrebarea mea este :daca toate acestea s-au facut doar pt ca asa au vrut 2-3 locatari fara sa-i intrebe si pe ceilalti,ma poate obliga cineva sa platesc mai ales,tinand cont,ca nu au facturi la aceste lucrari?Reparatii necesare ar fi fost reconsolidarea blocului pt ca are bulina rosie sau macar izolatia exterioara pt ca toata tencuiala a cazut in asa fel incat se vede caramida.Ceilalti locatari nu spun nimic pt ca,desi nu au fost nci intrebati nici anuntati de aceste lucrari,sint oameni in varsta si nu vor sa se certe cu nimeni.Multumesc!
Am uitat sa va spun ca,atunci cand ne-am mutat aici,ne ploua in casa.Eu stau la ultimul etaj dar apa ajungea pana la etajul 1 pt ca acoperisul era varza.Sotul meu s-a dus din usa in usa la vecinii de pe coloana mea si i-a intrebat daca sint de acord sa strangem bani pt carton de reparatie urmand sa se ocupe el.Vecinii au dat suma respectiva (o suma f mica),a cumparat cartonul,smoala a cumparat-o din banii nostri si reparatia a facut-o el cu socrul meu.Pt aceasta nu am cerut nimanui nimic.Nesimtirea a fost mare pt ca ,desi stiau ca sotul si socrul meu sint pe acoperis (in luna august) si fac aceasta reparatie pt 5 familii nu pt una,nimeni nu s-a gandit sa le dea o cafea,o bere sau macar un pahar un apa.Ma gandesc ca,daca o reparatie ca acoperisul care,dupa parerea mea,e cea mai grea,se poate face cu bani putini si o zugraveala si niste intrerupatoare schimbate se pot face cu bani f putini si cu mana de lucru a locatarilor ca nu e mare scofala.Atunci,de ce sa platesc eu niste reparatii care nici nu erau necesare si care se puteau face chiar de catre cei 3 care au vrut aceste reparatii pt ca sint oameni in toata puterea ?Nu mai zic,ca si eu si sotul meu am fi contribuit cu munca fizica la toate acestea desi nu sintem de meserie dar ne pricepem la f multe lucruri si nu am fi mai dat banii unora sau altora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare usa intrare bloc rrocambole rrocambole Presedintele unei asociatii de proprietari a hotarat schimbarea usii de la intrarea unei scari de bloc cu una termopan, fara sa-i intreba pe toti proprietarii ... (vezi toată discuția)
Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli reparatii bloc a13 a13 Buna ziua. Sunt proprietarul unui apartament situat la etajul 8/8 intr-un bloc din Capitala. Administratorul a înlocuit ușa de acces catre ghena, ... (vezi toată discuția)