avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SUSPENDARE FIRMA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SUSPENDARE FIRMA

BUAN ZIUA !
Pentru suspendarea unei firme as dori sa-mi spuneti si mie ce trebuie facut,ce pasi trebuie sa urmez,daca pot sa suspend o firma cu datorii catre furnizori etc.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Manolina , utilizator 10:42, 9 Octombrie 2010
Suntem 3 asociati in SRL.
Unul a decedat. Am aflat despre deces dupa cateva luni. In acest timp s-a facut succesiunea dar nu s-a mentionat niciunde si faptul ca decedatul era actionar.Cand am aflat, am informat mostenitorii ca decedatul era si actionar la un SRL, eu fiind administrator.
Am inmanat mostenitorilor copii dupa situatiile firmei pentru a-i informa despre faptul ca firma nu are datorii la stat, ca este pe pierdere de 4 ani , noi nemaifacand nici un fel de activitate dar am depus totul la zi.
Dorinta mea si a celuilalt asociat este sa inchidem firma. Daca nr actionarilor s-a redus la 2 nu este nevoie de lichidator... asa am auzit. Este adevarat?
Intrebarile mele sunt:
1. cum sa procedez pentru a rezolva situatia cu asociatul decedat?
2. Ce sa facem: radiere, dizolvare sau suspendare?

AJUTOR!!!
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2009
gabitzab, utilizator
Pentru delpiero

Puteti suspenda firma, in sensul ca incetati contractul de munca al angajatului si apoi incepeti procedura de suspendare a firmei. Cu privire la celelalte 2 persoane care sunt in concediu de crestere a copilului, oricum au contractele suspendate. La terminarea concediului, intocmiti doar deciziile de incetare a contractelor de munca.
Buna ziua, as dori daca se poate sa imi spune-ti si mie ce acte sunt necesare pentru suspendarea temporara a unei firme. Va multumesc
lory10 a scris:

Da si da.

Suspendarea activitatii firmei presupune doar ca acea societate nu va mai desfasura activitati comerciale pe durata suspendarii, adica nu va mai initia noi tranzactii, contracte, etc. Va putea insa incasa debite provenite din tranzactii anterioare si va putea chiar face plati catre furnizori.

Nu as fi atat de sigura."Orice fel de activitate si orice fel de tranzactii" ce inseamna de fapt?Cum se vor incasa debitele restante de la clienti?Nu cumva, prin contul de la banca?Si banca nu plateste o dobanda lunara, ce-i drept, neglijabila dar este un venit totusi.Parerea mea este ca atata timp cat ai de recuperat debite , de platit datorii la furnizori si la stat nu poate fi vorba de suspendarea activitatii.E si putin ilogic.
Daca incepand din 1 iulie 2009 suspendez activitatea firmei, dar am de recuperat de la FNUASS suma dupa un concediu de sarcina si lauzie, ce se intampla? pot lua adio de la acest bani sau am sanse sa le primesc ( si asa am inteles ca trebuie sa astept aprox. 1 an sa vireze in cont)? Trebuie sa inchid si contul bancar pe perioada suspendarii sau nu?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Un sfat urgent, va rog!! geany_na geany_na intr-un SRL in care eu sunt asociat cu 30% dar si administrator,care a a avut activitate pana in luna martie......si in care asociatul meu cu cealalta parte de ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru o firma in dizolvare din 2008 suspendata din 2006 elizabethd elizabethd Buna ziua, am si eu urmatoarea situatie.O firma infiintata in 2005 cu activitate pana in 2006 cand a fost suspendata pentru 3 ani, am redeschis-o in 2008 pentu ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar bogdyban bogdyban Buna seara, Am o firma de 6 luni care pana in momentul de fata nu si-a inceput activitatea, din cauza situatiei economice sunt pesimist in privinta comenzilor ... (vezi toată discuția)