avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SUSPENDARE FIRMA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SUSPENDARE FIRMA

BUAN ZIUA !
Pentru suspendarea unei firme as dori sa-mi spuneti si mie ce trebuie facut,ce pasi trebuie sa urmez,daca pot sa suspend o firma cu datorii catre furnizori etc.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Manolina , utilizator 10:42, 9 Octombrie 2010
TRUFIN MARIANA a scris:

Pentru delpiero

Puteti suspenda firma, in sensul ca incetati contractul de munca al angajatului si apoi incepeti procedura de suspendare a firmei. Cu privire la celelalte 2 persoane care sunt in concediu de crestere a copilului, oricum au contractele suspendate. La terminarea concediului, intocmiti doar deciziile de incetare a contractelor de munca.



Multumesc pentru raspuns.
Banuiesc ca datorita acelor contracte suspendate pentru cresterea copilului nu ma pot gandi la dizolvarea firmei,nu?
Suspendarea activitatii ar fi cam singura optiune,nu?
Platiti impozit forfetar din 01.05.2009-15.05.2009
Buna ziua,
As dori sa stiu daca pot suspenda o firma daca am datori la stat? Si daca nu am de unde platii acele datorii ca nu am activitate ce se poate intampla?
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
ilie sorin, utilizator
lory10 a scris:

Da si da.

Suspendarea activitatii firmei presupune doar ca acea societate nu va mai desfasura activitati comerciale pe durata suspendarii, adica nu va mai initia noi tranzactii, contracte, etc. Va putea insa incasa debite provenite din tranzactii anterioare si va putea chiar face plati catre furnizori.


Buna ziua. Am si eu aceeasi problema, deci cu alte cuvinte pot folosi chitantierul ca sa incasez banii de la datornici si sa platesc datoriile la furnizori, inclusiv prin banca? Ce se intimpla cu extrasele de cont, cu chitantele? Se mai inregistreaza ceva in contabilitate?

Va multumesc!
Dorin
Buna ziua ...Imi puteti spune, va rog, daca firma are in vedere o suspendare a activitatii, ce se va intampla cu angajatii acesteia? se inchid contractele sau se suspenda ?Nu m-am confruntat pana acum cu aceasta problema si am nevoie de un sfat.Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Un sfat urgent, va rog!! geany_na geany_na intr-un SRL in care eu sunt asociat cu 30% dar si administrator,care a a avut activitate pana in luna martie......si in care asociatul meu cu cealalta parte de ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru o firma in dizolvare din 2008 suspendata din 2006 elizabethd elizabethd Buna ziua, am si eu urmatoarea situatie.O firma infiintata in 2005 cu activitate pana in 2006 cand a fost suspendata pentru 3 ani, am redeschis-o in 2008 pentu ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar bogdyban bogdyban Buna seara, Am o firma de 6 luni care pana in momentul de fata nu si-a inceput activitatea, din cauza situatiei economice sunt pesimist in privinta comenzilor ... (vezi toată discuția)