avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare pierdere apa cauzata de locatar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare pierdere apa cauzata de locatar

Buna ziua.
Am si eu o intrebare.
Suntem o asociatie cu 3 scari si de curand ne-am montat contoare pasante pe fiecare scara la apa rece. Am constatat ca una din scari are consum cat celelalte 2 scari la un loc. Am facut verificari si am constatat ca unul din apartamentele necontorizate de pe scara respectiva avea o problema cu rezervorul de la toaleta intrucat curgea continuu. In momentul cand am oprit robinetul de la respectiva toaleta, contorul pasant al acelei scari s-a oprit (in sfarsit). Cum l-am redeschis, iar a inceput sa se invarta, semn ca pe acolo se pierdea apa ca si cand ai lasa robinetul deschis non-stop. Una din persoanele care locuieste in acel apartament, foarte senina ne-a spus sub forma de intrebare "E asa o mare problema ca se scurge apa?" Noi ne-am gandit sa il punem sa suporte aceasta pierdere prin faptul ca numarul de persoane pe fiecare scara este aproximativ egal si cum contorul de pe prima scara este foarte apropiat de cea de-a doua scara, am zis sa facem o medie intre aceste 2 contoare, sa scadem din consumul inregistrat de contorul de la scara cu probleme si diferenta sa i-o bagat proprietarului apartamentului unde s-a descoperit problema. Pentru ca nu este o avarie la coloana de apa comuna, mie mi se pare corect ca el sa plateasca pierderea.
Putem face asa ceva? Ne ajuta vreo lege in acest sens? Sau mai avem o varianta si anume in loc de 4 persoane sa ii trecem 8-10 persoane. Nu e normal sa plateasca si restul scarii pentru el.
Cum sa procedam?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:38, 15 Aprilie 2014
@adriandanciu90, la completarea dosarului, privind obtinerea personalitatii juridice pentru noua asociatie, presedintele trebuie sa declare pe proprie raspundere ca la adresa cutare, nr. cutare, etc, se afla o cladire de sine statatoare sau o cladire desprinsa/unita dintr-un bloc deja existent, avand noua denumire de ....
"Este absurd ce cere legea" e mai corect ce spune vecinul, dar aveti grija, dosarul va fi suspendat, veti pierde termene, nervi.
E prima oara cand aud ca s-ar cere o asemenea declaratie pe proprie raspundere.
Da, este adevarat.
La ultima modificare pe care am finalizat-o acum o luna, judecatorul delegat mi-a cerut sa prezint o declaratie autentificata la notar, declaratie prin care presedintele asociatiei spune ca cele prezentate in dosar prezinta realitatea, sunt autentice...., nu am acum la indemana exact fraza, formularea...
Oricum e o declaratie care-l face raspunzator pe presedite pentru autenticitatea tuturor inscrisurilor din dosar: proces verbal adunare generala, tabele cu semnaturile proprieatrilor, acord, statut, acte de proprietate, avize furnizori s.a.m.d.

Acum 4 ani, judecatorul mi-a cerut aceeasi declaratie dar fara a fi autentificata la notar, ci prezentata in dosar si semnata de presedinte.
Asa cum ziceti, o declaratie asupra celor depuse, dar ati fost nevoit sa descrieti in ce pozitie se afla asociatia, din ce bloc face parte sau alte chestiuni privitoare la circumstantele in care s-a ajuns la infiintarea ei?
O parte din ceea ce spuneti apare in declaratia facuta la notar.
Dar mai multe elemente apar in cererea inaintata la judecator (prima pagina din orice dosar). In aceasta cerere se arata cine suntem, ce vrem... Cam asa:

DOMNULE PREªEDINTE,

Subsemnatul T.... A......., domiciliat în ......, str. ................, nr. ..... bl. ......., scara ...., etaj ..., apartamentul ....., legitimat cu CI seria ....... nr .............., CNP ..................., în calitate de preşedinte al Asociatiei de Proprietari ........., cu sediul în .........., str. ................., nr ........, bloc ............, scara ...., etaj ...., spaţiu amenajat (fost uscător), solicit acordarea personalitatii juridice a Asociaţiei de proprietari ........................, formata prin acordul si vointa majoritatii proprietarilor din blocul ..........si blocul ...........
Declar pe propria raspundere ca Blocul .........................si Blocul ...................sunt debransate de la sistemul public de energie termica, proprietarii avand centrale termice de apartament si contracte individuale cu furnizorul de gaz.
Anexez avizele favorabile emise de furnizorul de apa si furnizorul de energie electrica ce se consuma pentru iluminatul casei scarii si lifturi.
Solicitam acordarea personalitatii juridice a Asociaţiei de proprietari ................ ca urmare a hotărârii adunării generale, comform legislaţiei in domeniu aşa cum rezultă din documentaţia anexată.

28. 09. 2013 Preşedinte asociaţie
Ec. T..... A................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)
Furt apa rece StRotaru StRotaru Sunt administratorul unei asociatii de proprietari care are la parter +mezanin un restaurant. De cand am preluat administratia ma confrunt cu problema ... (vezi toată discuția)