avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare pierdere apa cauzata de locatar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare pierdere apa cauzata de locatar

Buna ziua.
Am si eu o intrebare.
Suntem o asociatie cu 3 scari si de curand ne-am montat contoare pasante pe fiecare scara la apa rece. Am constatat ca una din scari are consum cat celelalte 2 scari la un loc. Am facut verificari si am constatat ca unul din apartamentele necontorizate de pe scara respectiva avea o problema cu rezervorul de la toaleta intrucat curgea continuu. In momentul cand am oprit robinetul de la respectiva toaleta, contorul pasant al acelei scari s-a oprit (in sfarsit). Cum l-am redeschis, iar a inceput sa se invarta, semn ca pe acolo se pierdea apa ca si cand ai lasa robinetul deschis non-stop. Una din persoanele care locuieste in acel apartament, foarte senina ne-a spus sub forma de intrebare "E asa o mare problema ca se scurge apa?" Noi ne-am gandit sa il punem sa suporte aceasta pierdere prin faptul ca numarul de persoane pe fiecare scara este aproximativ egal si cum contorul de pe prima scara este foarte apropiat de cea de-a doua scara, am zis sa facem o medie intre aceste 2 contoare, sa scadem din consumul inregistrat de contorul de la scara cu probleme si diferenta sa i-o bagat proprietarului apartamentului unde s-a descoperit problema. Pentru ca nu este o avarie la coloana de apa comuna, mie mi se pare corect ca el sa plateasca pierderea.
Putem face asa ceva? Ne ajuta vreo lege in acest sens? Sau mai avem o varianta si anume in loc de 4 persoane sa ii trecem 8-10 persoane. Nu e normal sa plateasca si restul scarii pentru el.
Cum sa procedam?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:38, 15 Aprilie 2014
adriandanciu90 a scris:
Daca trebuie sa isi modifice si ei ce am enuntat eu, ce se intampla in cazul in care noi ne facem asociatie si ei totusi nu modifica aceste acte? Figuram in doua asociatii?

Ca sa aveti raspunsul la multe din inteebarile pe care le puneti aici, eu va sugerez sa mergeti la judecatorul delegat.
Nu va costa nimic.
Iar de acolo o sa plecati cu o lista de inscrisuri si documente necesare infiintarii noii asociatii pe scara dumneavoastra.
Cititi-le cu atentie si ne spuneti daca nu intelegeti ceva, ori cum se intocmesc acestea...
Altfel vorbim discutii!

Adriantot
V-am luat-o putin inainte si am formulat deja o intrebare pe care am trimis-o catre judecatoria sector 2 pentru a ma lamuri. Am povestit exact situatia noastra, inclusiv ce bransamente sunt, cum sunt etc. Sa vad ce raspuns dau ei.
Oricum cu primaria m-am lamurit. Se contrazic intre ei acolo pe acelasi subiect.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2014
elga50, moderator
Si vreti lamuriri in scris de la judecatorie?:stunned:

Nu va suparati, dar despre asta trebuie sa va lamuriti stand de vorba cu judecatorul delegat, asa cum v-a spus si @adriantot, nu scriindu-le scrisori, ca riscati sa va trimita un text, in cel mai bun caz, care sa va bage si mai mult in ceata.
O sa incerc sa ma duc miercuri la judecatoria sectorului 2 sa vad ce imi spune. Oricum gluma se ingroasa, intrucat aseara am fost injurati pe motivul ca ei platesc prea multa apa, desi platesc exact cat le arata contorul din apartament, la parti comune suma fiind undeva la 2 lei de apartament si pentru faptul ca li se pune canalizare si la apa calda.
Canalizare la apa calda..... Pai nu i-a aratat nimeni factura de la furnizorul de AR ca sa vada ca este facturata si canalizarea pentru AC? Asta nu se scurge la canal?

Alte discuții în legătură

Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)
Furt apa rece StRotaru StRotaru Sunt administratorul unei asociatii de proprietari care are la parter +mezanin un restaurant. De cand am preluat administratia ma confrunt cu problema ... (vezi toată discuția)