adriandanciu90 a scris:
In mintea mea nu este nevoie de aviz de la furnizori pentru separarea pe scari intrucat la radet, la gaze si la energie electrica sunt contoare separate si se factureaza separat, iar la apa nova avem deja aviz pozitiv pentru celelalte doua scari. Gresesc cand spun ca nu mai e nevoie de alte avize de la furnizori privind separarea?
Da, gresiti!
Intre instrisurile solicitate de judecatorul delegat pentru infiintarea asociatiei sunt obligatorii acordurile fiecarui furnizor: apa, gaz, energie termica, energie electrica. Acum cateva zile am reusit infiintarea unei asociatii prin unirea a doau asociatii iar judeactorul mi-a solicitat acordul fiecarui furnizor. Ba chiar m-a intors inapoi cu un aviz pe care un furnizor nu scrisese clar si explicit ca este de acord cu infiintarea asociatiei noi.
Tinand cont de cele de mai sus si e faptul ca exista deja o asociatie de proprietari care inglobeaza cele 3 scari, putem sa ne facem noi asociatia noastra, fara sa o desfiintam pe cea actuala? Putem sa ne facem noi scara noastra iar celelalte doua scari sa ramana in asociatia veche sau sunt obligati si ei sa isi faca asociatia lor?
Puteti incerca dar cred ca nu se poate. Daca scara dumneavoastra ar fi intr-un capat al blocului ar fi logic dar fiind in mijlocul blocului, cealalta asociatie va ramane cu doua scari despartite de scara dumneavoastra. Adica e putin aiurea. Daca acum se repara terasa, fiind toate 3 scarile in asociatie, se pot face intr-o singura lucrare. Daca se separa si terasa din mijloc este degradata, apa se infiltreaza in celelalte doua scari chiar daca terasele acestora ar fi proaspat reparate.
Cu subsolul comun iar o sa aveti probleme dde la accesul in subsol care acum este comun la situatia cand trebuiesc facute 3 usi de acces... pana la repartia si intretinerea portiunilor de coloane comune, la inundarea subsolului unei sacri de o alta scara s.a.m.d.
Daca vreti sa faceti o reabilitate termica e greu chiar si pe banii dumneavoastra sa o faceti separat, cu alt material, alta culoare..., iar ca sa va intelegeti cu celelalte doua scari si sa obtineti o parte din bani de la stat este aproape imposibil.
Iar prin desprinderea scarilor in asociatii mai mici, scade automat puterea financiara a asociatiilor si capacitatea de a face fata unor lucrari, unor restantieri, unor necazuri...
Scara ca s-a unit acum cu asociatia noastra se straduia de 2 ani sa repare o terasa. Au sesizat, au reclamat dar nu reuseau sa adune banii necesari. Unindu-se cu o asociatie mai mare, reparatia se poate face fara probleme adunandu-se banii treptat chiar si dupa efectuarea lucrarii. Pe intreaga asociatie este un fond de reapartii dimensionat pentru intreaga asociatie si din acesta se poate suporta lucrare astazi la scara respectiva iar in cateva luni se completeaza fondul prin repartizarea pe lista de plata...
Asa ca eu nu va recomand sa va despartiti.