Iata ce prevede Ordinul 343/2010 art 28 (3):
ART. 28
(3) Pentru apartamente considerate fãrã repartitoare de costuri, repartizarea cheltuielilor pentru energia termicã înglobatã în apa caldã de consum se face proporţional cu numãrul
de unitãţi de consum calculate cu relaţia:
*T* n n^i(NC A) = 3,3 xΣN(j), j=1 *ST*
în care:
n^i(NC A) - numãrul total de unitãţi alocate proprietarului sau utilizatorului din apartamentul "i" care este considerat fãrã repartitoare de costuri pentru apã caldã;
nΣ N(j) - numãrul total de persoane din apartamentul "i". j=1
Adica discutam despre energia termica consumata pentru apa calda si nu despre vreo norma cantitativa de consum a apei calde.
Ma intrebati daca mie mi-ar conveni sa platesc o cantitate de apa mai mare daca as fi necontorizat. Pai nu se pune problema daca-mi convine sau nu pentru ca am alternativa de a ma contoriza imediat daca nu-mi convine necontorizat.
Am mai dat exemplul nostru si repet.
Noi trecem celor care nu aduc indexul apometrelor, ori nu au apometre, cate 7 metri cubi de apa rece de persoana. Unui proprietar care nu voia sa-si instaleze apometru si-i puneam luna de luna 14 m.c. (doua persoane X 7 m.c.), intr-o luna i-am trecut pe lista de plata 50 metri cubi pentru ca atat era diferenta intre factura su totalui consumurilor rezultate din apometrele de apartament. Dupa suparari si reprosuri ca si asa platea prea mult 14 m.c./luna... si-a instalat apometre. S-a intamplat acum vreo doi ani. De atunci aduce indexul luna de luna iar consumul este de 22-35 metri cubi/luna. Sunt tot doua persoane in familie si nu mai reclama nimic.
Asa ca "stimulati-i" sa-si puna apometre si rezolvati o mare parte din diferentele de apa.