avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fortata sau concediere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fortata sau concediere?

buna ziua,

sunt angajata de aproape 1 an ca agent de vanzari si astazi seful meu direct m-a informat ca relatia noastra de colaborare nu mai merge si ca ar fi bine sa imi dau demisia chiar astaz si sa predau masina si telefonul ni sa nu mai vin nici in perioada de preaviz (chiar daca o sa fiu platita)
vestea nu ma socheaza pt ca de cateva zile am vazut anunturi de recrutare pe internet pt acelasi job ca al meu dar nu stiu ce sa fac daca sa imi dau demisia sau sa ma concedieze ei. motive de concediere nu au pt ca eu treaba mi-am facut-o constiincios pana acum. as vrea sa stiu daca in cazul unei concedieri vor fi efecte neplacute cand voi vrea sa ma angajez in alta parte
pe de alta parte ma pot forta sa imi dau demisia?

va rog sa ma ajutati pt ca nu stiu ce sa fac!!!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:51, 21 Noiembrie 2009
sunt obligata sa ma duc la Bucuresti, sau pot sa predau pe baza de pV colegei mele? Mentionez ca, colega meam e cu contract de colaborare, nu are calitatea de angajat.
Buna ziua. Am si eu o problema cu angajatorul.
Suntem 4 angajati intr-o firma care functineaza non-stop.
Unul dintre angajati, si cel mai veci lucra pana acum numai dimineata (schimbul 1) de la ora 8:00-14:30 (6 ore jumatate de luni pana sambata)
Asta insemnand ca noi sa facem in continuare in schimbul 2 si 3 si norma lui de 8 ore. adica pe luna cam 60.
De 2 zile angajatorul ne-a anuntat ca persoana care lucreaza schimbul 1, o sa lucreze de acum in fiecare sambata de la 8:00 numai pana la ora 12:30 si sa venim la program mai devreme(urmand ca cele 2 ore sa fie platite cu 10 lei)
Nici unul dintre cei 3 angajati nu suntem de acord cu noul program pentru ca noi lucram si sambataduminica zinoapte.
In acesta situatie angajatorul ne-a propus sa ne prezentam demisiile daca nu suntem deacord.
Putem fi siliti in vre-un fel sa respectam noul program?Mi mi se pare ca este impus silit, nu este nici in beneficiul firmei.
Avem carte de munca toti dar nu am semnat nici un contract la angajare. Va rog daca imi puteti spune ce pot face in situatia asta.Eu intentionez sa nu ma prezint sambata la noul program ci la programul initial, care a fost impus in momentul angajarii , acum 4 ani.Demisia in nici un caz nu o sa o depun sub nici o forma.
Imi puteti da un sfat? Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2009
DUNHILL, utilizator
In primul rand cred ca trebuie lamurita diferenta dintre contract de munca si carte de munca. Contractul de munca este actul in baza caruia dvs prestati munca in favoarea unui angajator si acesta va platesre un salariu acceptat de dvs. Cartea de Munca reprezinta documentul in care se completeaza datele dvs, cele din contractul de munca si orice alte acte care modifica prevederile contractului de munca.
In acest moment dvs lucrati fara forme legale daca nu ati semnat nici un contract de munca.
In primul rand pentru aceasta puteti sesiza Inspectia Muncii. Codul Muncii prevede faptul ca orice contract de munca se incheie in forma scrisa, daca nu a fost incheiat asa, se considera ca a fost incheiat pe perioada nedeterminata iar angajatul poate face dovada lucrului la angajator prin orice mijloace posibile.
Orice ore suplimentare se platesc conform prevederilor legale in vigoare.
Sub nici o forma sa nu va dati demisia.
Buna seara

Am si eu o problema asemanatoare,eu pe data de 07-10-2009 ar trebui sa ma prezint la vechiul loc de munca.
Astazi am sunat pe angajator sa o instiintez de acest lucru,si am primit un raspuns foarte sec.
ca nu am unde sa ma mai intorc ,ca firma sa desfiintat "ceea ce nu este adevarat"si ca a desfacut toate contractele de munca.
eu am obiectat ,cu ceea ce m-ati indrumat dv. si anume ca nu ma poate da afara fiind in ccc,iar ea a spus ca nu ma poate primi ,deoarece vrea sa restranga activitatea si ca nu ma poate da la somaj.
Mentionez ca are anuntul si acum in ziarul local ca angajeaza .
In conditiile astea ce ma sfatuiti sa fac?
in afara de faptul ca o pot da in judecata
dansa mai trebuie sa imi plateasca:
-banii pe concediu pe anul 2006
-prima de prima nastere
Ce vreau eu sa mai stiu:
daca ma da afara ,beneficiez de salarii compesatorii?
sau trebuie sa imi mai de-a la lichidare?

Multumesc.
Ati facut cerere de revenire din CIC,ati primit o decizie ,ce s-a intamplat din oct pana astazi ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea de salarii compensatorii ramona800 ramona800 am fost anuntata de catre managerul meu verbal ca aceasta luna este ultima in care voi lucra aici deoarece se restructureaza postul meu. posibilitatile de ... (vezi toată discuția)
Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)