avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fortata sau concediere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fortata sau concediere?

buna ziua,

sunt angajata de aproape 1 an ca agent de vanzari si astazi seful meu direct m-a informat ca relatia noastra de colaborare nu mai merge si ca ar fi bine sa imi dau demisia chiar astaz si sa predau masina si telefonul ni sa nu mai vin nici in perioada de preaviz (chiar daca o sa fiu platita)
vestea nu ma socheaza pt ca de cateva zile am vazut anunturi de recrutare pe internet pt acelasi job ca al meu dar nu stiu ce sa fac daca sa imi dau demisia sau sa ma concedieze ei. motive de concediere nu au pt ca eu treaba mi-am facut-o constiincios pana acum. as vrea sa stiu daca in cazul unei concedieri vor fi efecte neplacute cand voi vrea sa ma angajez in alta parte
pe de alta parte ma pot forta sa imi dau demisia?

va rog sa ma ajutati pt ca nu stiu ce sa fac!!!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:51, 21 Noiembrie 2009
Alina16 a scris:

Da, e vb de un nou director de vanzari, caruia tocmai i s-a terminat interimatul si presupun ca e definitiv.
E bine sa zic ceva de faptul ca oprirea mailului si a accesului la programul de munca imi opresc dreptul la munca, si ca mai sunt si alte drepturi incalcate? Nu vreau sa sune a amenintare. Si eu nu vreau sa raman pt ca nu pot lucra in astfel de mediu. Atunci o sa-i cer 9 luni de somaj, poate obtin 6.:)

n-ar fi rau sa-i scrii directorului mare. ai grija sa folosesti un ton neutru, fara patimi, in care doar sa expui faptele asa cum s-au derulat ele iar la sfarsit sa tragi cateva concluzii, la fel de fara patima, in sensul ca te-ai simtit discriminata ptr ca ti s-a ingradit dreptul la munca (vezi interdictie acces email si la programul de munca), ptr ca ai fost victimizata in fata colegilor (presupun ca noul director de vanzari a vrut sa-si arate "bicepsii" verbali de fata cu colegii tai, etc.

subliniaza faptul ca ti s-a impus sa-ti dai demisia pretinzandu-se ca solicitarea vine de la directorul cel mare.

inca o data, ai grija de tonul pe care il vei folosi in scrisoare. pana la urma, directorul cel mare trebuie sa inteleaga ca ti s-a facut o mare nedreptate si sa doreasca s-o indepte.

Concedierea nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, in cazul in care desfiinţarea postului este urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.
Aveti posibilitatea de a ataca in instanta decizia de concediere , in termen de 30 de zile de la data comunicarii acesteia.

Acesta este adevarul, au incercat sa ma intimideze sa-mi dau demisia (aceasta este politica firmei, cand ajungi sa "stii prea multe" devii incomod) si cum n-au reusit, au desfiintat postul.
Adevarat este si faptul ca nici eu nu veau sa ma mai intorc acolo - decat pentru a-mi da demisia a doua zi, intre timp mi-am gasit un alt loc de munca - , dar nu mi se pare corect sa plecam capul si sa-i lasam sa calce efectiv peste noi ... daca ne dam mereu la o parte acesti "oameni" au sa castige teren ... si-au sa comita in continuare nedreptati.

Deocamdata insa, angajarea unei alte persoane este doar un zvon, probabil ca nu se va materializa decat dupa expirarea celor 30 de zile in care eu voi putea ataca decizia ...
Ok, am pus pe foaie tot.. mai revin asupra ei pana la varianta finala.
Spune-ti-mi va rog, dc e ok, sa dau de inteles ca vreau banii pe lunile de somaj. Sau sa las sa vina de la ei aceasta propunere?
Eu am scris ceva de genul " nu imi pot da demisia cu acordul partilor, pt ca eu sunt femeie, si daca maine fac un bebe, imi pierd toate drepturile, si in plus in perioada asta nu se gaseste de munca chiar asa usor. Am nevoie de o perioada de somaj, sau sa am banii sa-mi platesc in continuare sanatatea si toate cele, pentru cele 9 luni ce-mi revin ca somaj." si "eu inteleg dc vrei sa reduci personalul, dc vrei o reducere de costuri, …am inteles, dar imi doresc sa o facem in beneficiul amandorura. Eu sunt dispusa sa plec, dar trebuie sa-mi asigur macar siguranta ratelor macar pana imi gasesc un alt loc de munca."
Nu stiu daca e cea mai buna formulare totusi...
Va multumesc ca existati aici..si ca ma ajutati.
Parerea mea:' incercati alte formulari, mai putin personale.
Puneti pe primul plan aspectele profesionale si lucrurile care il intereseaza pe angajator.
Nu il va interesa pe el daca faceti dvs un bebe sau nu si daca veti avea sau nu bani, daca aveti rate etc... astea sunt provblemele dvs. nu ale lui ....
Trebuie sa-i vorbiti despre relatia de munca, cred ca e mai bine daca va adresati la pers a 2-a, si sa puneti problemele mai obiectiv.

Mai incercati o alat varianta
Succes!
Am reformulat si cred ca am ajuns la forma perfecta. Astept acum raspuns. Daca nu, luni sun din nou pe dir de vanzari. Trebuie sa ajungem la o cale de mijloc.

Va multumesc pt ajutor. Revin cu informatii noi, cand voi avea.

Alte discuții în legătură

Acordarea de salarii compensatorii ramona800 ramona800 am fost anuntata de catre managerul meu verbal ca aceasta luna este ultima in care voi lucra aici deoarece se restructureaza postul meu. posibilitatile de ... (vezi toată discuția)
Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)