avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Incalcare metodologie
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Incalcare metodologie

Buna ziua! As dori sa va prezint pe scurt urmatoarea problema. Sunt profesor titular si fac o naveta de 30km pana la scoala fara a primi decontarea navetei. In localitatea de domiciliu exista un post cel putin jumatate de norma pe care as putea sa ma transfer conform metodologiei combinand cu ore in alata scoala. Directorul scolii din localitatea in care domiciliez nu scoate aceste ore vacante la concurs desi are aceasta obligatie conform legii. Mai mult pe postul respectiv alcatuit din orele vacante si cele rezervate director se afla un suplinitor care nu are drept de continuitate obtinand nota in alt judet si neocupand postul in sedinta publica. Mentionez ca postul ocupat de acest suplinitor nu a aparut ca vacant si nu a trecut, cum era normal , prin toate etapele prevazute in metodologie/calendarul ocupari posturilor (completare, restrangere, pretransfer). Mai mult conducerea scolii doreste titularizarea acestui suplinitor pe baza art 253 fara ca acesta sa indeplineasca conditiile avand nota 7 obtinuta in 2013 in alt judet , viabilitatea postului pe care ar fi titularizat fiind in perspectiva ca in localitatea in care are restul orelor urmeaza sa se pensioneze un profesor peste doi ani. Ma intereseaza sa aflu daca pot face un demers juridic impotriva acestei institutii de invatamant . Si daca este posibil care ar fi acela?
Buna ziua. Revin cu o intrebare. In cat timp am voie sa ma adresez tribunalului?E adevarat ca in termen de 6 luni?
Va multumesc.
Așa cum am scris în mesajul la care am dat link, termenul în care vă puteți adresa instanței de contencios administrativ este de 6 luni.
Dacă răspunsul la plângerea prealabilă este negativ, vă puteți adresa instanței de contencios administrativ în termen de 6 luni de la comunicarea acestui răspuns. Dacă unitatea de învățământ nu vă răspunde în termen de 30 de zile, sunteți de asemenea îndreptățiți să vă adresați instanței de contencios administrativ, în termen de 6 luni de la expirarea termenului de 30 zile în care trebuia să primiți un răspuns.
Bună ziua,
Aş vrea să ştiu în ce termen de introduce contestaţia împotriva hotărârii Cons de Adm al şcolii privind viabilitatea postului didactic? După opinia unora, contestaţia se depune în 24 ore? Pot solicita modificarea prelungirii viabilităţii postului didactic de la 1 an- hot. de Cons de Adm al şcolii- pe durata unui nivel de învăţământ primar? în ce condiţii? Mulţumesc!
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
alexalex555, utilizator
Am trimis mes de două ori, vă rog să ştergeţi unul. Mulţumesc!
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
alexalex555, utilizator
În baza Deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 106/2014 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 253 alin. (1) lit. a) si b) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 238 din 3 aprilie 2014 a fost modificată legea învăţământului dar viabilitatea posturilor/catedrelor didactice o stabileşte CA al şcolii după criterii numai de ei ştiute şi pobabil interese; "...certificarea viabilităţii unui post didactic nu are la bază un temei legal, deoarece nu este prevăzut modul de calcul al viabilităţii postului sau modul de estimare în urma căruia se poate certifica viabilitatea unui post didactic...".

Alte discuții în legătură

Domiciliu me-alina me-alina anul acesta scolar am vrut sa ma pretransfer(sa ocup un alt post in locul celui unde m-am titularizat pe baza de examen), indeplinind conditiile: professor ... (vezi toată discuția)
Abuz ca sau nu? ileanastoica ileanastoica Buna ziua. Sunt profesor titular pe un post la 50 km de localitatea de domiciliu. Anul acesta a aparut un post \\\\\\\\\\"la doi pasi\\\\\\\\\\" , care a fost ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii de anulare a deciziei consiliului de administratie? RobertStanila RobertStanila Buna seara! Sunt invatator si am participat la etapa de pretransfer consimtit intre unitati de invatamant la o scoala care a publicat post vacant in acest ... (vezi toată discuția)