avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Incalcare metodologie
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Incalcare metodologie

Buna ziua! As dori sa va prezint pe scurt urmatoarea problema. Sunt profesor titular si fac o naveta de 30km pana la scoala fara a primi decontarea navetei. In localitatea de domiciliu exista un post cel putin jumatate de norma pe care as putea sa ma transfer conform metodologiei combinand cu ore in alata scoala. Directorul scolii din localitatea in care domiciliez nu scoate aceste ore vacante la concurs desi are aceasta obligatie conform legii. Mai mult pe postul respectiv alcatuit din orele vacante si cele rezervate director se afla un suplinitor care nu are drept de continuitate obtinand nota in alt judet si neocupand postul in sedinta publica. Mentionez ca postul ocupat de acest suplinitor nu a aparut ca vacant si nu a trecut, cum era normal , prin toate etapele prevazute in metodologie/calendarul ocupari posturilor (completare, restrangere, pretransfer). Mai mult conducerea scolii doreste titularizarea acestui suplinitor pe baza art 253 fara ca acesta sa indeplineasca conditiile avand nota 7 obtinuta in 2013 in alt judet , viabilitatea postului pe care ar fi titularizat fiind in perspectiva ca in localitatea in care are restul orelor urmeaza sa se pensioneze un profesor peste doi ani. Ma intereseaza sa aflu daca pot face un demers juridic impotriva acestei institutii de invatamant . Si daca este posibil care ar fi acela?
fight_for_justice a scris:

Am facut plangere administrativa prealabila la scoala, ISJ,si conttestatie la ISJ si la MEN, m-am adresat in scris presedintelui sindicatului solicitand sprijinul. Ma intreb daca nu cumva legea este de partea pilosilor... mai are rost sa imi consum energiile inutil sau chiar as putea avea castig de cauza...

Este foarte bine cum ati procedat. Parerea mea este ca nu trebuie sa va limitati la atat, ci sa mergeti in instanta, sa va obtineti drepturile. Pentru procedura, reveniti aici si va indrumam pe cat putem.
In alta ordine de idei, era de asteptat ca ISJ sa aiba asemenea pozitie, avand in vedere ca totul s-a intamplat altfel de cum s-a pronuntat CCR, insa se poate rezolva cu conditia sa nu abandonati lupta.
Presedintele sindicatului ce a spus?

Ma gandesc ca dupa ce isj si men ii titularizeaza din interese diverse pe acesti suplinitori, majoritatea prezenti pe posturi incalacand metodologia, o sa isi ia mana de pe ei lasandu-i in plata domnului si pe mana justitiei, pe ei si pe spag-directorii de scoli.

Pai si ce problema aveti dv. cu ei? Va este mila? Lor le-a fost de dv.? Daca ii titularizeaza in baza unor acte administrative normative ilegale, acestea se pot desfiinta de catre instante, insa anularea va produce efectele pentru viitor.

Pe dreptul muncii nu sunt sigura ca se poate actiona in baza hotararilor de anulare a actelor. Mai asteptam interventia colegilor in forum, carora le multumesc anticipat.

:offtopic:

Doamna Pintea, de aceea mi se pare atat de greu prin hatisul de norme, metodologii, ordine, instructiuni si adrese, ca sunt fie fara logica, fie ilegale. Ma intreb daca au cumva vreun jurist in Directia juridica a MEN ...
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2014
elena138, utilizator
Presedintele sindicatului a afirmat in timpul sedintei ca nu i se pare normal ca isj sa refuze postul unui titular la pretransfer pentru a-l acorda a doua zi unui suplinitor. Dansul m-a indrumat sa depun contestatia la MEN, am trimis-o prin fax chiar din sediul sindicatului. Am trimis contestatia in atentia Corpului de control al Ministrului. Sper sa citeasca cu atentie aceasta contestatie si sa aiba un raspuns... pozitiv.
Nu au semnat contestatia toti cei afectati? Asa vedeam normal. Presedintele nu a facut niciun demers? Nu e in regula, e si treaba liderilor.
În aceeași situație sunt și eu.
Vă rog frumos să-mi spuneți ce conține contestația la MEN și care este numărul de fax.
Mulțumesc.
...nu stiu daca sindicatul a facut mai mult decat ce v-am spus mai sus... sincer, as fi dorit mai multa atitudine in sedinta publica... ma gandesc la faptul ca ar putea reactiona pe alta cale dupa sedinta, stiu si eu... poate discuta problema cu MEN...

Alte discuții în legătură

Domiciliu me-alina me-alina anul acesta scolar am vrut sa ma pretransfer(sa ocup un alt post in locul celui unde m-am titularizat pe baza de examen), indeplinind conditiile: professor ... (vezi toată discuția)
Abuz ca sau nu? ileanastoica ileanastoica Buna ziua. Sunt profesor titular pe un post la 50 km de localitatea de domiciliu. Anul acesta a aparut un post \\\\\\\\\\"la doi pasi\\\\\\\\\\" , care a fost ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii de anulare a deciziei consiliului de administratie? RobertStanila RobertStanila Buna seara! Sunt invatator si am participat la etapa de pretransfer consimtit intre unitati de invatamant la o scoala care a publicat post vacant in acest ... (vezi toată discuția)