Buna ziua! As dori sa va prezint pe scurt urmatoarea problema. Sunt profesor titular si fac o naveta de 30km pana la scoala fara a primi decontarea navetei. In localitatea de domiciliu exista un post cel putin jumatate de norma pe care as putea sa ma transfer conform metodologiei combinand cu ore in alata scoala. Directorul scolii din localitatea in care domiciliez nu scoate aceste ore vacante la concurs desi are aceasta obligatie conform legii. Mai mult pe postul respectiv alcatuit din orele vacante si cele rezervate director se afla un suplinitor care nu are drept de continuitate obtinand nota in alt judet si neocupand postul in sedinta publica. Mentionez ca postul ocupat de acest suplinitor nu a aparut ca vacant si nu a trecut, cum era normal , prin toate etapele prevazute in metodologie/calendarul ocupari posturilor (completare, restrangere, pretransfer). Mai mult conducerea scolii doreste titularizarea acestui suplinitor pe baza art 253 fara ca acesta sa indeplineasca conditiile avand nota 7 obtinuta in 2013 in alt judet , viabilitatea postului pe care ar fi titularizat fiind in perspectiva ca in localitatea in care are restul orelor urmeaza sa se pensioneze un profesor peste doi ani. Ma intereseaza sa aflu daca pot face un demers juridic impotriva acestei institutii de invatamant . Si daca este posibil care ar fi acela?
M-am informat (pe internet) si, daca am inteles corect, pot ataca hotarare CA in cazul unui refuz printr/o plangere prealabila pentru contestarea refuzului acordului pentru pretransfer. Am inteles ca aceasta plangere se adreseaza in ordine unitatii de invatamant si apoi ISJ-ului. V rog sa imi confirmati daca aceasta este procedura intr-o asemenea situatie si sa ma ajutati cu un model al unei astfel de plangeri, daca se poate. pentru a fi pregatit in orice eventualitate. Multumesc!
Sesizati MEN.
Ca sa refuze acordul, trebuie sa motiveze. Nu poate exista motivare legala pentru 253, singura posibilitate este sa fi elaborat criterii specifice conform carora dv. sa nu va incadrati.
Pentru maine, cand sunt sedintele CA in scoli, sesizati sindicatul judetean, sa va sprijine. Pozitia sindicatului este sa se respecte metodologia de aplicare a OUG 16/2014. Daca nu obtineti acordul, nu e o nenorocire, repartizarea se face in sedinta publica, de catre ISJ, insa trebuie sesizat ministerul. Puteti trimite un e-mail, sunati si va faceti programare pentru audienta. In orice caz, stiu ca se incearca tot felul de tertipuri, bazandu-se directorii pe lipsa de reactie a profesorilor.
Buna ziua! Exact cum ati intuit nu mi-au dat acordul si directorul a motivat verbal ca postul este pt titularizare cu art 253. Daca primeam acordul as fi luat postul in sedinta publica de luni 28 apr ... in aceste conditii ce ar mai fi de facut in timpul scurt ramas la dispozitie?
Pai n-ati depus dosar la ISJ? Trebuie sa va comunice refuzul in scris. Depuneti contestatie la scoala si sesizati ISJ si ministerul. Dosarele se analizeaza in comisia de mobilitate a ISJ, directorii raspund pentru ce fac. Solicitati postul in sedinta publica.
Raspunsul scris al scolii este> In sedinta CA din 24.04 solicitarea dvs a fost respinsa intrucat aceste ore nu pot fi ocupate prin transfer consimtit intre unitati de inv. pt ca in sedinta CA din 28.02.2014 s/a stabilit ca orele sa fie ocupate prin titularizare conform art 253 avand in vedere adresa MEN nr 31701 din 27.02.2014 punctul 4 lit. b care precizeaza ca pt posturile didactice vacante CA pot stabili modalitati de ocupare.
Am pregatit o plangere administrativa prealabila pt a ataca decizia CA in contencios administrativ conform art 52(9) din metodologie. Am decis sa o depun la ISJ Arges insa nu stiu daca o pot depune la scoala si o pot trimite la MEN. Pot solicita postul in sedinta publica a ISJ din 28 04 in conditiile in care nu am acordul scolii?
Domiciliu
me-alina
anul acesta scolar am vrut sa ma pretransfer(sa ocup un alt post in locul celui unde m-am titularizat pe baza de examen), indeplinind conditiile: professor ... (vezi toată discuția)
Abuz ca sau nu?
ileanastoica
Buna ziua. Sunt profesor titular pe un post la 50 km de localitatea de domiciliu. Anul acesta a aparut un post \\\\\\\\\\"la doi pasi\\\\\\\\\\" , care a fost ... (vezi toată discuția)