avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contractul de administrare imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contractul de administrare imobil

Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri documentate la urmatoarele intrebari:
sunt atestat ca administrator de imobil, si doresc sa preiau in administrare o Asociatie de Proprietari, am deschis si cod fiscal; pot sa intocmesc factura ?
o alta intrebare pot lucra pe conventie civila cu plata impozitului de 16% de catre Asociatie si a asigurarilor de sanatate ?
nu doresc angajarea cu contract de munca.
va rog sa-mi transmiteti un model de contract de administrare sau ce alta forma de contract se poate intocmi
multumesc tare mult
va rog sa-mi transmiteti modelele acestor contracte, daca se poate. Multumesc.Se poate utiliza si contractul de voluntariat?
Pe aceasta pagina , in partea de sus gasiti modeldecontract.ro. Aici gasiti multe modele de contracte, le puteti dascarca si modifica dupa necesitatile dv.
[ link extern ]
Am si eu o nelamurire legata de subiect: mi s-a propus preluarea administrarii asociatiei. Detin atestat insa nu doresc contract de munca. Nu am inteles exact nici din legea 230/2007 si nici din Normele de aplicare ale acesteia daca exista alte forme posibile. Nu sunt PFA. Exista posibilitatea incheierii unei conventii civile? Are aceasta conventie limitari? - adica ma refer la dimensiunea asociatiei - 160 de apartamente

Si inca o intrebare: am gasit multe pareri de genul "nu se poate infiinta pfa pt administrator de bloc" sau "administratorul de bloc nu poate fi PFA". Este adevarat? Daca da, unde se prevede acest lucru?
chilli_pepper a scris:

Exista posibilitatea incheierii unei conventii civile? Are aceasta conventie limitari? - adica ma refer la dimensiunea asociatiei - 160 de apartamente.

Da, se poate incheia dar numai pe max. 3 luni, dar ce are a face... o prelungiti tot la trei luni. Platiti impozit 16% si treceti in Declaratia 100 alte venituri nu conventii civile. Daca nu sunteti in alta parte platitor de cass, va trebui sa platiti si asta.
Referitor la "administratorul de bloc nu poate fi PFA" - eu cunosc doua persoane care fac aceasta treaba. Nu am amanunte, insa cred ca acest lucru se poate afla la ONRC -ul din localitate. Si pe mine "ma bate gandul" de o asa faza, asa ca saptamana viitoare ma voi interesa. Puteti accesa si link-ul www.onrc.ro/ , daca aveti timp. Poate puteti pune acolo aceasta intrebare...
Referitor la conventii civile: lecturati L 230/2007, Cap. 5, art 35(1) si (2), precum si HG nr. 1588/2007, art 22. Desi s-a mai discutat acest lucru pe forum, eu nu agreez intocmirea de conventii civile de prestari de servicii pentru administrator, chiar daca as. prop. este relativ mica. Sunt prea multe conditiile pe care asociatia trebuie sa le impuna administratorului, dar depinde cum vedeti dvs. aceste lucruri si apoi s-ar putea sa aveti necazuri cu cei de la ITM... Grija mare, noi am patit-o, inca suntem in instanta (recurs)...
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2009
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract prestari david ionica david ionica Buna seara.Va rog sa-mi spuneti si mie daca conventiile civile incheiate sau, asa cum se mai numesc ele contracte de prestari civile, aveam obligatia de a le ... (vezi toată discuția)
Forma de angajare a unui casier, om la curatenie si mecanic de intretinere la o asociatie de proprietari luca luca luca luca Asociatia de proprietari din care fac parte a fost amendata de ITM cu 6.000Ron pentru ca avea conventii civile si nu contracte de munca cu femeia de serviciu ... (vezi toată discuția)
Managerul de proprietate Marin Badea Marin Badea -poate lucra cu contract de prestari servicii?, fara a fi p.f.a.,a.f.,i.m.m.? Multumesc (vezi toată discuția)