avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

Buna ziua. Am si eu o problema si sunt total pe dinafara. Niste sfaturi ar fi de ajutor. Sunt casatorita de 7 ani iarin urma casatoriei am o fetita de 5 . Acum 2 ani am gasit un loc de munca bun intr-un alt judet decit ce in care locuiesc cu familia. Desi in mod constant am cerut sotului sa se mute in orasul in care lucrez acesta a refuzat, mentionez ca eu trebuie sa locuiesc in acest oras data fiind meseria si ma duc in satul unde locuieste sotul cu fetita la sfarsit de saptamina. De ceva vreme sotul imi face scene de gelozie ce degenereaza in violenta si imi refuza accesul la copil. Doresc sa divortez dar nu vreau sa imi pierd copilul desi sotul imi spune ca am abandonat copilul desi e f clar motivul pt care am fost nevoita sa plec. Am mare nevoie de sfaturi caci nu mai pot sta asa fara sa imi vad copilul si nici nu doresc sa renunt la servici. Intre timp am reusit sa contactez un credit si sa achizitionez un apartament in acest oras deci asi avea unde sa tin copilul in conditii bune , cel putin la nivelul casei socrilor mei unde locuieste acum impreuna cu sotul.
Astept niste sfaturi iar daca mai trebuia sa mentionez ceva voi raspunde solicitarilor de date
Va multumesc anticipat pt sfaturi
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:17, 23 Aprilie 2014
Buna dimineata,

Puteti alege rezolvarea pe cale amiabila prin mediere cu atat mai mult cu cat este vorba de un minor, care nu vreti "sa devina minge de ping pong",cum dvs. mentionati in ultimul post.
Avantajele alegerii acestei proceduri nu sunt de neglijat:costuri reduse;timpul de rezolvare micsorat substantial,evitarea sedintelor publice de judecata.Contactati un mediator!

Stima!
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2014
mediator_craiova, utilizator
cat despre mediul actual al copilului e adevarat ca e foarte obijnuita acolo dar este familiarizata si cu locul in care lucrez eu dar si cu locuinta in care stau venind aici de nenumarate ori, am incercat sa o integrez treptat in noul mediu inclusiv facandu.si prieteni de joaca in zona...si incercand sa ii creez confortul de care are nevoie si dezvoltand anumite activitati culturale, vizite la muzee, gradini zoologice, parcuri etc.
o sa iau in calcul si posibilitatea apelarii la un mediator , in realitater acum iau in calcul orice posibilitate ...incerc sa evaluez cat mai correct situatia astfel incat sa stiu la ce sa ma astept....
Situaţia dvs. nu este roză din punctul de vedere aş copilului.
Aşa cum a arătat un participant la discuţie, faptul că aţi plecat din domiciliul conjugal fără copil, şi încă timp de 2 ani, nu este în favoarea dvs.
Dacă înainte de divorţ aţi reuşi să luaţi fetiţa la dvs., să o înscrieţi acolo la clasa pregătitoare sau la grădiniţă şi la ceva activităţi care nu se pot realiza acolo, în sat, de ex. gimnastică sau balet sau dansuri, etc. şi concomitent cu depunerea cererii de divorţ să cereţi, prin ordonantă presedinţială, stabilirea domiciliului fetiţei la dvs., aţi avea şanse.
În acest moment, tatăl este în avantaj.
faptul că aţi plecat din domiciliul conjugal fără copil, şi încă timp de 2 ani, nu este în favoarea dvs.

Gresit!!!

utilizatorul a precizat: si-a gasit un loc de munca in alta localitate:

Acum 2 ani am gasit un loc de munca bun intr-un alt judet decit ce in care locuiesc cu familia. Desi in mod constant am cerut sotului sa se mute in orasul in care lucrez acesta a refuzat

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

... acum, tinand cont de realitatile societatii de azi, este evident ca toti trebuie sa avem o anumita mobilitate si flexibilitate in ceea ce priveste localitatea in care avem un loc de munca fata de cea unde avem o locuinta.

Este evident, ca tocmai pentru a reusi sa asigure o stare materiala mai buna pentru familie, implicit pentru copil, a acceptat un loc de munca mai bine platit, dar la o distanta mai mare de casa.

Faptul ca, a reusit apoi sa cumpere o locuinta in acea localitate, este chiar laudabil si chiar, poate fi folosit in avantajul acesteia la un eventual proces de divort.

Alte discuții în legătură

Exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ? tudor85 tudor85 Buna ziua. In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor darkangelhay darkangelhay Divortez de sotie ,avem o fetita de 4 ani .de la nasterea fetitei noastre si pana in prezent aceasta a lucrat in italia cate 4 luni in fiecare an...de cand am ... (vezi toată discuția)
Lamurire custodie comuna doriana29 doriana29 eu si sotul meu inevitabil ne vom desparti si avem un copil de 2 ani si 6 luni. Eu sunt casnica momentan dar imi caut de lucru. Noi locuim in casa parintilor ... (vezi toată discuția)