avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

Buna ziua. Am si eu o problema si sunt total pe dinafara. Niste sfaturi ar fi de ajutor. Sunt casatorita de 7 ani iarin urma casatoriei am o fetita de 5 . Acum 2 ani am gasit un loc de munca bun intr-un alt judet decit ce in care locuiesc cu familia. Desi in mod constant am cerut sotului sa se mute in orasul in care lucrez acesta a refuzat, mentionez ca eu trebuie sa locuiesc in acest oras data fiind meseria si ma duc in satul unde locuieste sotul cu fetita la sfarsit de saptamina. De ceva vreme sotul imi face scene de gelozie ce degenereaza in violenta si imi refuza accesul la copil. Doresc sa divortez dar nu vreau sa imi pierd copilul desi sotul imi spune ca am abandonat copilul desi e f clar motivul pt care am fost nevoita sa plec. Am mare nevoie de sfaturi caci nu mai pot sta asa fara sa imi vad copilul si nici nu doresc sa renunt la servici. Intre timp am reusit sa contactez un credit si sa achizitionez un apartament in acest oras deci asi avea unde sa tin copilul in conditii bune , cel putin la nivelul casei socrilor mei unde locuieste acum impreuna cu sotul.
Astept niste sfaturi iar daca mai trebuia sa mentionez ceva voi raspunde solicitarilor de date
Va multumesc anticipat pt sfaturi
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:17, 23 Aprilie 2014
Am citit cu atenţie postarea, situaţia nu se deosebeşte cu nimic de a părinţilor plecaţi să lucreze în afara ţării, în acelaşi scop; în majoritatea cazurilor asemănătoare, instanţele hotărăsc continuitatea sau dau hotărâri de autoritate părintească comună, ceea ce impune acordul părintelui care a rămas în ţară cu copilul pe perioada cât celălalt lucra prin străni,de a scoate minorul din ţară.

Sunt de acord că azi este necesară mobilitatea omului pentru a obţine o slujbă mai bine plătită, în definitiv de aceea pleacă majoritatea românilor în afara graniţelor , la muncă, instanţele însă, privind d.p.d.v. al minorului, decid continuitatea, păstrarea mediului în care copilul a crescut, ataşamentul faţă de bunici şi tata...
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2014
Martonze, utilizator
Nu se compara nici pe departe cu plecarea la munca in strainatate!!!!

Aici vorbim de cativa kilometri si nu de sute-mii de kilometrii distanta!

Este evident ca se poate face si o naveta zilnic sau la 2 zile... deci nu putem sa comparam cu situatia celor ce pleaca in strainatate.

Copilul chiar daca va avea domiciliul la mama, va putea oricand si fara nicio restrictie de distanta sa mearga sa stea la tata. Nu va avea nevoie de acordul special al celuluialt parinte pentru a se deplasa dintr-o localitate in alta cu parintele la care locuieste... pe cand problema aceasta o au in mod frecvent persoanele care lucreaza in strainatate.

Consider ca nu este buna comparatia pe care o faceti!


Cu titlu de exemplu, mergand dupa logica dvs. inseamna ca , fiind in Bucuresti - care are o intindere foarte mare - in conditiile in care unul dintre soti isi gaseste de lucru la o companie aflata in celalalt capat al orasului, la peste 30 de km de locuinta comuna, in cazul unui divort, nu ar avea dreptul sa obtina domiciliul minorului la acesta, motivat de ceea ce sustineti dvs.

E o aberatie!!!! :(

Repet, depinde de iscusinta avocatului pe care il va avea, ca in cazul divortului prin instanta, acesta sa stie ce si mai ales cum sa aduca pe masa judecatorului speta in cauza!
nu ar avea dreptul sa obtina domiciliul minorului la acesta


N-am susţinut această aberaţie! Mai mult, copilul are dreptul să locuiască la oricare dintre părinţi,chiar şi în afara ţării.
Din Genova zbori la Arad într-o oră, dar din Hârtoapele din Deal la Cluj poţi face 5 ore pe drumurile noastre!
Oricum privim problema, mama a fost mamă de duminică timp de 2 ani, lucru demonstrabil şi uşor de folosit ca argument pentru domiciliul fetiţei.
Într'adevăr, doamna are nevoie de un avocat iscusit, dacă nu reuşeşte să ia fetiţa la dânsa măcar câteva luni şi să deschidă divorţul după.
Martonze a scris:



Din Genova zbori la Arad într-o oră, dar din Hârtoapele din Deal la Cluj poţi face 5 ore pe drumurile noastre!



Absolut corect!

Dar, diferenta este ca de la Arad la Genova, ca sa poti merge cu minorul este obligatoriu acordul notarial al parintelui care nu se deplaseaza cu acesta, chiar si daca sunt casatoriti parintii!!!

Pe cand , daca vrei sa megi de la Hartoapele din Deal la Cluj, chiar daca faci 5 ore, nu ai nevoie de acel acord notarial si o poti face oricand doresti, indiferent din zi sau din noapte: masina sa ai sau IRTA !!!

:)

Tocmai din acest motiv, argumentam ca nu este buna comparatia facuta de dvs.

In plus, aflandu-se minorul in alta tara, pentru Autoritatea Tutelara din Romania este mult mai greu, in special din punct de vedere financiar, sa efectueze o ancheta sociala, la o eventuala sesizare !

... nu ca in tara, s-ar misca mai repede... dar, asta deja este o alta "poveste" !
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2014
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
tocmai am citit ultimele comentarii as vrea sa lamuresc ceva: copilul meu a fost inscris la gradinita aici inca din anul trecut din toamna dar sotul nu mi.a permis sa il iau, sa ii iau acum nu stiu exact care ar fi conditiile legale in sensul ca oricand as lua copilul la mine si asta fara probleme dar tatal nu ii permite sa vina singura doar cu bunicii sau cu nime aici el trebe sa fie mereu in preajama. Apoi eu am facut o perioada naveta zilnic dar asta insemna sa ma trezesc la ora 3 dimineata ca sa ajung la servici la 7 si sa ajung seara la ora 22 inapoi datorita suprasolicitarii fizice nu am putut continua
dar cel mult o data la 2 zile merg acolo si locuiesc in casa aia , nu stiu exact de exemplu daca eu imi iau copilul fara acordul lui de acolo ar putea sa depuna plangere pentru rapire de exemplu?
atunci cand am plecat de acasa am plecat sa lucrez va intreb dumneavoastra puteti sa traiti 3 persoane dintr.un salar de 600 roni? parintii mei mi.au intretinut copilul pana acum el nu ia cuparat nici macar o haina sau ceva rechizite...doar dulciuri si din cand in cand maruntisuri...nu imi pace sa scot pe tapet mizerii de astea dar se pare ca unii oameni ma judeca ca si cand mie nu imi pasa de copil...
va dau un singur exemplu : ieri l.am rugat sa ii dea fetita tatalui meu ca sa vina cu ea la mine si a zis ca nu io da decat daca vine si el cu ea si am fost deacord sa vina , eu sunt prezenta in viata copilului meu si vorbim zilnic la telefon.
apoi as vrea sa va spun ca in ultimul timp indur scene de gelozie groaznice si nefondate , desii ii arat graficul meu de la servici unii colegi mi.au spus ca vine frecvent si intreaba daca sunt acolo sau nu...


[pentru a completa un mesaj, folositi functia editeaza]
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ? tudor85 tudor85 Buna ziua. In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor darkangelhay darkangelhay Divortez de sotie ,avem o fetita de 4 ani .de la nasterea fetitei noastre si pana in prezent aceasta a lucrat in italia cate 4 luni in fiecare an...de cand am ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minori. cât contează părerea copilului la stabilirea domiciliului său? ContSters445280 ContSters445280 Buna ziua sunt in divorț cu fostul soț momentan fata cea mică in Vârsta de 1 an și 8 luni este la mine fata cea mare de 9 ani este la tata și cu noua lui ... (vezi toată discuția)