avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

Buna ziua. Am si eu o problema si sunt total pe dinafara. Niste sfaturi ar fi de ajutor. Sunt casatorita de 7 ani iarin urma casatoriei am o fetita de 5 . Acum 2 ani am gasit un loc de munca bun intr-un alt judet decit ce in care locuiesc cu familia. Desi in mod constant am cerut sotului sa se mute in orasul in care lucrez acesta a refuzat, mentionez ca eu trebuie sa locuiesc in acest oras data fiind meseria si ma duc in satul unde locuieste sotul cu fetita la sfarsit de saptamina. De ceva vreme sotul imi face scene de gelozie ce degenereaza in violenta si imi refuza accesul la copil. Doresc sa divortez dar nu vreau sa imi pierd copilul desi sotul imi spune ca am abandonat copilul desi e f clar motivul pt care am fost nevoita sa plec. Am mare nevoie de sfaturi caci nu mai pot sta asa fara sa imi vad copilul si nici nu doresc sa renunt la servici. Intre timp am reusit sa contactez un credit si sa achizitionez un apartament in acest oras deci asi avea unde sa tin copilul in conditii bune , cel putin la nivelul casei socrilor mei unde locuieste acum impreuna cu sotul.
Astept niste sfaturi iar daca mai trebuia sa mentionez ceva voi raspunde solicitarilor de date
Va multumesc anticipat pt sfaturi
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:17, 23 Aprilie 2014
D-na, apelati la un avocat, cu siguranta se va gasi o rezolvare in favoarea dvs. :)

In rest, toate cele bune si Sarbatori fericite!

:flowersblue:
multumesc la fel doamna avocat
inca o completare ...daca zona in care locuiam cu familia era mai dezvoltata d.p.d.v. al serviciilor nu plecam de acolo , si chiar daca salarul era net inferior nu asta cantarea ci faptul ca eram aproape de copil, doar ca e o zona izolata care anterior s.a dezvoltat doar datorita industriei chimice acum aproape disparuta. si serviciul tatalui se agata cam de un fir foarte subtire de ata , in orice moment poate fi desfacut contractul de munca. de aceea nu inteleg refuzul de a parasi acel loc si tot de aceea m. am zbatut si reusit sa cumpar o locuinta...
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
am citit cu mare interes tot postul. sincer, ce judecator normal la cap ar stabili domiciliul copilului intr-un sat uitat de lume unde abia are conditiile sa invete in locul unui oras cu de toate?! in plus dvs aveti un serviciu stabil, sotul dvs nu = avantaj dvs. Succes cu divortul!
Am citit intrebarea adresata de doamna si toate raspunsurile nu ma indoiesc avizate si in concordanta cu legea ale distisilor consultanti , dar in logica umana nu legala imi pun citeva intrebari:
1. cum a parasit copilul parintele care pleaca sa munceasca pt a crea posibilitatea unei vieti mai bune unui copil pe care il si sustine material?
2. e in interesul copilului sa ramina cu parintele care refuza sa ii acorde posibilitatea de a avea contact si cu celalalt parinte?
3. e in interesul copilului sa ramina cu parintele ce a refuzat relocare intr-o alta zona unde atit material cit si social si educativ copilul ar avea parte de o viata mai buna?
4. nu e normal ca un copil sa locuiasca in locuinta proprietate a mamei , deci la ora actuala bun comun al sotilor, si nu in casa parintilor tatalui? din punctul asta de vedere imi pare logic ca mama sa ceara ca in acest moment copilul sa locuiasca acolo caci nu vad nici o baza legala in care copilul sa locuiasca cu bunicii, mai bine zis in casa acestora.

Dar e posibil ca logica umana si de bun simt sa nu aiba nici o legatura cu cea legala.... dar poate interesul copilului poate fi privit si prin prisma a ce am scris mai sus.
PS Mii de scuze pt eventuale greseli de scriere dar scriu de putina vreme in aceasta limba
LA un moment dat mi se spunea anterior ca am plecat de acolo fara copil, as dori sa lamuresc aceasta situatie: atunci cand m.am prezentat la interviu si m.am angajat am locuit la inceput la o ruda mai invarsta, ca orice contract de munca si al meu avea inclus perioada de proba iar eu nu aveam experienta in domeniu si nu stiam exact ce va fi , daca as fi luat copilul cu mine i.as fi distrus intreaga stabilitate si nui.as fi putut construi o alta chiar si numai din simplul motiv ca m.am angajat in data de 20 Decembrie 2012 iar anul scolar de gradinita era la jumatate , apoi atunci cand am plecat sotul meu a convenit sa vina si el dupa ce se termina anul de gradinitei al fetitei asta ca sa nu o dam peste cap la mijlocul anului,apoi a refuzat sa mai vina sau prezinta motive nefondate pentru a amana momentul relocarii idea e ca nu mai pot sta asa deja a trecut o perioada de timp iar acum imi spune ca el vrea ca fetita sa faca primele8 clase in satul ala iar inainte imi spunea sa termine anul de gradinita inceput , apoi sa termine gradinita ...concluzia mea logica e ca maine poimaine imi va spune niciodata dar asta dupa ce va mai trece o perioada suficienta de timp pentru a nu mai avea nici o sansa la custodia fetitei! iar in momentul de fata as vrea sa o iau dar daca o iau fara voia lui va spune ca mi.am rapit fetita

Alte discuții în legătură

Exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ? tudor85 tudor85 Buna ziua. In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor darkangelhay darkangelhay Divortez de sotie ,avem o fetita de 4 ani .de la nasterea fetitei noastre si pana in prezent aceasta a lucrat in italia cate 4 luni in fiecare an...de cand am ... (vezi toată discuția)
Lamurire custodie comuna doriana29 doriana29 eu si sotul meu inevitabil ne vom desparti si avem un copil de 2 ani si 6 luni. Eu sunt casnica momentan dar imi caut de lucru. Noi locuim in casa parintilor ... (vezi toată discuția)