avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inadmisibilitatea intemeiata pe lipsa informarii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inadmisibilitatea intemeiata pe lipsa informarii despre mediere

suntem de acord ca inadmisibilitatea este o exceptie de nulitate a cererii/actiunii :)

1. intrebarea mea este daca-i relativa sau absoluta?
2. cand si pana cand si de cine poate poate fi invocata?
3. poate fi acoperita ori ba?

:rolleyes:
Mie imi place ca s-a admis exceptia de neconstitutionalitate.
Pacat ca nu am avut ocazia sa o invoc si eu...

In prezent am cazul acela de care ziceam...si exceptia de neconstitutionalitate admisa nu imi convine relativ la acel caz.
Se ridica insa o intrebare...pentru acel caz...;)

Daca exceptia de neconstitutionalitate produce efecte juridice pentru viitor ( suntem in domeniul dreptului civil) inseamna ca partea reclamanta nu a respectat legea...in vigoare la momentul nerespectarii acesteia...

Probabil ca vor fi trimisi la mediere sper eu...
Adica imi place sa cred ca informarea nu va mai fi obligatorie dar tot sa ajunga oamenii astia din procesul meu la mediere...trimisi de instanta...

Sau apreciati ca este o norma juridica de drept procesual civil?
Eu as zice ca este o norma juridica de drept material,substantial.

Cum considerati?;)
dupa parerea mea acum reclamantul este liber si neconditionat sa isi aleaga calea prin care doreste sa isi solutioneze cauza

„electa una via, non datur recursus ad alteram” :tooth:
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
ContSters305985, utilizator
Cu siguranta ca in viitor asa va fi...incepand de la data pronuntarii exceptiei de neconstitutionalitate...

Incepand din data aceasta exista libertate...

Problema este cu cei din trecut care au termene de judecata...acum si nu au respectat legea in vigoare si constitutionalala din acea epoca...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Cum considerati?;)

După părerea mea fiind vorba de o normă de procedură de imediată aplicabilitate și decizia CC este tot de imediată aplicabilitate și se va aplica și proceselor în curs.

Mai mult, mi se pare că există o similitudini între aceste cazuri și acelea cu privire la care s-a pronunțat CC referitoare la aplicarea și executarea sancțiunilor contravenționale dispuse de o lege contravențională abrogată.

Adică dacă de aici înainte e clar că nu se mai poate dipune respingerea ca inadmisibilă a cererii pentru nerespectarea procedurii de informare în procesele viitoare, asta nu înseamnă că sancțiunea respectivă se va putea aplica proceselor în curs, dacă au existat condițiile de aplicare a sancțiunii inadmisibilității cererii anterior pronunțării CC.

E doar o părere.
Patrick_, utilizator
cu mentiunea ca nu se pot trimite partile nici la mediator, nici la notar si nici in alta parte deciB-)

o eventuala tranzactie la sfatul instantei se poate:)
ContSters305985, utilizator

Alte discuții în legătură

Sedinta informare mediere ancaf27 ancaf27 Care sunt consecintele neprezentarii la sedinta de informare privind medierea, pentru parat? (vezi toată discuția)
Modalitatea concreta de realizare a procedurii prealabile, confom art 193 ncpc SIMION BOGDAN BACIU SIMION BOGDAN BACIU Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o parere in privinta modalitatatii concrete de realizare a procedurii prealabile, confom art 193 NCPC? Avand in ... (vezi toată discuția)
Procedura mediere geogeorge geogeorge buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele chestiuni: 1. daca cineva face o invitatie la mediere si nu se mai prezinta(il informeaza si pe ... (vezi toată discuția)