adriana_c a scris:
Cred ca sunteti de acord ca art. 2, alin. (1^3) din Legea nr. 192/2006 nu prevede criterii. Deci judecatoarul poate sau nu sa faca informarea. Nu trebuie sa se justifice. E o realitate faptul ca unele instante sunt mai aglomerate iar altele sunt mai putin aglomerate. Si nu e vorba de noroc, ci de un fapt.
Reclamantul trebuie sa respecte termenul dat pentru parcurgerea procedurii de informare privind avantajele medierii. Altfel, cererea de chemare in judecata va fi respinsa ca inadmisibila, asta spune legea. Punct.
Tocmai asta spuneam, că nu există criteriu după care cererile să fie respinse sau informarea să fie făcută de judecător.
Faptul că unele instanțe sunt mai aglomerate decât altele nu poate justifica un tratament diferențiat pentru justițiabili.
În legătură cu acel
punct, trebuie avut în vedere și faptul că după acesta, aceeași lege permite judecătorului să facă informarea, după ce în prealabil se spune clar că cererea se respinge ca inadmisibilă.
adriana_c a scris:
Daca Legea medierii va fi modificata de legiuitor, poate ne vom mai intalni pe forum si vom dezbate si acele modificari. :)
Deocamdată discutăm despre lege așa cum e. Dacă se va modifica și se va adopta o opinie sau alta dintre cele discutate aici nu are nici o importanță.
Important e să se tranșeze problema într-un fel care să permită o aplicare unitară a legii.
Cât despre întâlnire, se poate rezolva.
Aici sau oriunde altundeva. Trebuia să spuneți de la început dacă asta era problema. ;)