am fost condamnat in romania la 4 ani cu executare
am fost extradat in sua pentru alte fapte inainte sa ajung in penitenciar
am executat pana acum 34 luni si mi-ar fi fost necesare 32 luni pt comisie
americanii imi dau drumul in mai cu time served ( fara datorii la statul american )
daca ei ma pun la avion fara insotitor, unde merg eu prima data, acasa sau la politie
pun aceasta intrebare deoarece acasa eu am un copil mic si trebuie sa stiu daca ma duc acasa sau la politie in vederea inceperii unui proces in urma caruia o instanta sa decida ce fac
1. as putea invoca in contestatia la executare: d) ..., orice alta cauza privind micsorarea pedepsei ?
2. nu stiu cine ma aduce in tara
in orice caz , cineva ma va pune la avion pentru ca nu am niciun act la mine
in cazul unui alt coleg, acesta a venit singur pe avion, dar nu avea de executat nimic in tara
avand in vedere ca la plecarea mea din romania s-a vehiculat cuvantul de imprumutat, intuiesc ca ma va insoti un agent fbi si ma va duce in arestul capitalei
Cazul prevazut la lit. d) micsorarea pedepsei, se refera la micsorarea UNEI (ACELEI) pedepse care se contesta.
Chiar daca cererea de contopire are ca efect micsorarea unei durate (prin scaderea din totalul pedepselor, ceea ce s-a executat deja), nu este incidenta lit. d).
Am avut un caz de curand de contopire. Nu s-a dat niciun spor, dar depinde de la caz la caz.
Legea noua obliga la spor.
Pe legea veche nici eu nu scoteam spor oricat se obosea parchetul si cu toate caile de atac.nProblema a aparut insa si cu legea noua pe legea veche Am un caz si instanta pare afecata de legea noua dar sunt extrem de multe infractiuni.S-a speriat instanta cate sunt......nNu se mai poate fara spor pe legea noua.nIn cazul acesta cu SUA poate s-ar gasi o varianta dar nu se vede...la o prima vedere.nnDaca il mai tine arestat cateva luni ii poate da spor.nVa fi necesara si liberarea conditionata.
Daca are avocat extrem de rapid ar sta cam 1 luna si jumatate.nFara avocat angajat va sta in detentie cel putin 3 luni sau 4...dupa stiinta mea...si daca nubare noroc poate ajunge la 6 luni...
avocatul din oficiu de aici imi scrie ca s-ar putea ca statul american sa nu fie interesat de ce mai am eu in romania si ca sa-mi trimita familia buletinul
de aici se pleaca cu o fisa de insotire, dar de pe imbarcarea de pe un aeroport european daca ma folosesc de buletin, as putea ajunge in tara fara sa ma controleze si sa ma retina cineva pe otopeni
eu stiu ca nu este solutionata problema mea in romania, dar daca se va intampla asa eu ce va trebui sa fac ?
sa ma duc cu taxiul la arestul capitalei ?
am avut madat de executare de 4 ani ( trebuia sa inceapa) si nu m-au primit nici la craiova si nici la jilava ( am bi de bucuresti )
m-au plimbat ca pe un nebun cu masina politiei intre cele doua orase si nu m-a primit nimeni
este adevarat ca exista un mandat de arestare preventiva in vederea extradarii in timp ce se desfasura faza finala la curtea de apel craiova in procesul crea mi-a transformat cei 4 ani cu suspendare sub supraveghere, in 4 ani cu executare in urma contopirii si a indicatiilor din legea micii reforme
credeti ca la arest se va obosi cineva sa vada care este situatia mea sau ma vor trimite la plimbare ?
Pluralitatea de infractiuni (cred ca in cazul domnului este: concursul de infractiuni) este o institutie juridica autonoma.
Parerea mea este: Chiar daca legea noua prevede ca regim sanctionatoriu cumul aritmetic cu aplicarea obligatorie e sporului, legea mai favorabila in cazul dansului este legea de la momentul comiterii, care prevede cumul juridic, cu aplicare facultativa a sporului.