avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul colectiv de munca

Voi fi cercetata pentru necorespundere profesionala in temeiul art 77 alin 3 din CCM.Eu lucrez la o societate comerciala si nu am semnat vreun contract colectiv de munca.Intrebarea mea este daca eu trebuia sa semnez asa ceva si daca in comisie nu trebuie sa fie si un reprezentant al sindicatului?
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: yo_ionela , utilizator 14:52, 14 Noiembrie 2009
Buna,

Am fost la acea convocare pentru necorespundere profesionala.Eu zic ca a fost ok, am primit un test scris si apoi fiecare membru al comisiei mi-a adresat cate 2 intrebari.Am raspuns la toate intrebarile lor eu sunt multumita de cum au decurs lucrurile.Raspunul inca nu l-am primit cu toate ca au spus ca ma va contacta pana la sfarsitul saptamanii.Acum eu am urmatoarele intrebari: In cazul in care raspunsul lor nu este favorabil pentru mine as putea depune o contestatie?Daca in acea comisie nu a fost prezent reprezentantul sindicatului sau al salariatilor si nici referatul in baza caruia ei au efectuat aceasta convocare nu mi-a fost prezentat pentru a sti ce contine a fost legala aceasta convocare?Care este termenul limita pentru a depune contestatia?

Multumesc
Constestatia se poate face numai in momentul in care veti primi decizia de concediere. Termenul de depunere a contestatiei este de 30 de zile de la data primirii deciziei de concediere.
Contestatia se depune la Tribunalul Judetean in a carui raza teritoriala aveti domiciliul. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare de timbru.
este legal modul in care s-a desfasurat aceasta convocare???daca nu a fost prezent reprezentantul sindicatului sau al salariatilor? si nici acel referat nu mi-a fost prezentat?

multumesc
În conformitate cu dispoziţiile Contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010, reprezentantul sindicatului al cărui membru este salariatul supus procedurii de evaluare pentru necorespundere profesională beneficiază de dreptul de a fi membru al comisiei de evaluare.
Nu este obligatoriu sa va fie prezentat referatul care a stat la baza deciziei conducerii de a va evalua pentru necorespundere profesională .
În cazul în care, în urma examinării, salariatul este considerat necorespunzător profesional de către comisie, acesta are dreptul de a contesta hotărârea comisiei în termen de 10 zile de la comunicare.
Buna,

Trebuia sa primesc un raspunsul dupa cum mi-au spus ei in maxim o saptamana.Bineinteles ca nu l-am primit.Am sunat seful de la RU si a zis ca e bine, sa am grija pe viitor si ca urmeaza sa primesc raspunsul oficial in scris.
Ce parere aveti? Sa ma incred in vorbele lui?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Continuarea indru indru Pentru a vedea mica mea problema care o am momentan cu locul de munca veti vedea mai jos un post cu subiectul ``o mana de ajutor`` ...ei bine azi dimineatza am ... (vezi toată discuția)
Incercare de concediere pt. necorespundere profesionala c-tyn c-tyn Buna ziua, Lucrez pt. o institutie financiara privata de mai mult de 3 ani pe aceiasi functie, desi cu aproximativ 6 luni in urma am fost recomandat pt. o ... (vezi toată discuția)
Necorespundere profesionala ellyza1 ellyza1 Buna ziua, Intrebarea mea este: poate un angajator da concedieze dupa doi ani , un angajat pentru necorespundere profesionala? Dar dupa 6 ani? ... (vezi toată discuția)