avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul colectiv de munca

Voi fi cercetata pentru necorespundere profesionala in temeiul art 77 alin 3 din CCM.Eu lucrez la o societate comerciala si nu am semnat vreun contract colectiv de munca.Intrebarea mea este daca eu trebuia sa semnez asa ceva si daca in comisie nu trebuie sa fie si un reprezentant al sindicatului?
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: yo_ionela , utilizator 14:52, 14 Noiembrie 2009
Nu ar fi rau daca ati citi si Codul muncii si CCMUNN. Ati avea informatii in plus si ati preveni niste necazuri.
Mult succes in continuare!
Buna ziua,

In speranta ca imi va raspunde cineva as vrea sa-mi lamuresc cateva neclaritati.
Carte de munca
Pana acum am fost angajata la 4 firme si la toate mi s-a facut contract de munca. De la ultimul loc de munca, cu sediul in Bucuresti,perioada 11.08.2008 - 16.03.2009, eu fiind din Iasi, nu am primit nici acum decizia de incetare a contractului, in urma demisiei mele.Am fost la ITM Iasi sa ma informez in legatura cu situatia mea si cei de acolo mi-au spus ca nu le apare nimic pentru perioada de care intrebasem.Credeam ca pentru fiecare cetatean in parte au o situatie si nicidecum sa fie inregistrat ipe judet.As dori sa-mi spuneti daca ar trebui sa-mi cumpar personal carte de munca si sa merg la ITM Iasi cu contractele in vederea completarii. Ma gandesc ca e bine sa am sub control sitautia meafiind ca pe viitor vor conta toate aceste detalii. Daca imi recomandati sa-mi fac carte de munca de unde as putea procura?

cu multumiri anticipate, astept raspunsul dumneavoastra
Trebuia sa primiti pana acum copia deciziei de incetare a activitatii si carnetul de munca completat la zi.
Trimiteti la sediul societatii o cerere in acest sens, cu confirmare de primire.
Daca nici asa nu veti primi nici un raspuns sesizati Inspectia Muncii.
1. Nu confundati contractul individual de munca (CIM) cu carnetul de munca. Sunt doua documente distincte.
2. Carnetul de munca se face o singura data (nu la fiecare angajator) si se completeaza de fiecare angajator cu perioada cat ati lucrat la fiecare.
3. La fiecare angajare prezentati si carnetul de munca pentru inregistraea activitatii depuse.
4. Nu am inteles: aveti sau nu aveti carnet de munca?
5. In rest faceti cum v-a sfatuit colega mea, @nikol.ilea
Nu am carte de munca si tocmai din acest motiv v-am intrebat daca ar trebui sa-mi cumpar eu si sa merg la ITM in vederea completarii conform contractelor si actelor aditionale.
multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Continuarea indru indru Pentru a vedea mica mea problema care o am momentan cu locul de munca veti vedea mai jos un post cu subiectul ``o mana de ajutor`` ...ei bine azi dimineatza am ... (vezi toată discuția)
Incercare de concediere pt. necorespundere profesionala c-tyn c-tyn Buna ziua, Lucrez pt. o institutie financiara privata de mai mult de 3 ani pe aceiasi functie, desi cu aproximativ 6 luni in urma am fost recomandat pt. o ... (vezi toată discuția)
Necorespundere profesionala ellyza1 ellyza1 Buna ziua, Intrebarea mea este: poate un angajator da concedieze dupa doi ani , un angajat pentru necorespundere profesionala? Dar dupa 6 ani? ... (vezi toată discuția)