avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Patronul de acum 3 ani mi-a facut denunt mincinos la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Patronul de acum 3 ani mi-a facut denunt mincinos la politie, ca am plecat cu laptop si telefon de serviciu (pe care nu le-am avut niciodata in gestiune)

Buna ziua,

Poate cineva sa imi spuna daca am vreo solutie la aceasta problema?

Dupa 3 ani de cand am incheiat de comun acord raporturile cu o societate, sunt chemat la politie deoarece fostul patron a reclamat ca am plecat cu laptopul si telefonul de servici.
Am cautat fisa de lichidare si toate actele pe care le primisem la plecare, ca sa demonstrez ca n-am avut niciodata pe gestiune laptop si telefon si ca la lichidare nu am nici o mentiune de datorie sau patrimoniu nerestituit. Stiu ca patronul a dat acel laptop (care era stricat in 2010 -un an inainte sa plec) unui alt angajat pt a-l repara.
Acum as vrea sa fac reclamatie pentru denunt mincinos, insa mai am o intrebare: in actele primite la plecare, am descoperit ca erau suspendari de contract cate 8 luni, pe motiv de cerere concediu fara plata, cerere pe care n-am facut-o niciodata si n-am semnat-o(este o semnatura falsa) si am si o reducere a timpului de lucru, tot cu semnatura falsa. Acum dupa 3 ani de la plecare, pot sa mai reclam ca mi-au falsificat semnatura si mi-au intrerupt contractul fara sa stiu?
N-am vazut pana acum pentru ca m-am angajat imediat in alta parte si nu mi-au cerut nimic, iar pe cartea de munca nu am nimic trecut intre 2007-2011 cat am fost la firma respectiva, nici macar data de incepere si nr. contractului.

Pot sa mai fac ceva, sau ma multumesc cu reclamatia pentru denunt mincinos ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DanelS , utilizator 19:27, 16 Iunie 2014
Puteti depune plangere penala pentru fals in acte sub semnatura privata , la care atasati si acele documente.
Asa credeti? Va multumesc, o sa contactez un avocat si va spun ce am rezolvat, multumesc mult pt ajutor. !
Pai daca l-a trecut in CFP, ce contributii i-a virat la zero lei salariu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire ContSters30487 ContSters30487 buna seara! daca cineva mi a facut o plangere penala la Parchet, pt 5 capete de acuzare, si anume:amenintare, instigar la amenintare, fals sub semnatura ... (vezi toată discuția)
Fals de semnatura in acte de catre angajator Catalinaj Catalinaj Sotul a avut o problema la firma unde lucreaza,patronul nu a vrut sa le dea salariul (sotului si unui coleg) si i.a sechestrat in garajul personal(al ... (vezi toată discuția)
Calomnia facuta in intampinarea de la proces, poate fi pedepsita? pot face plangere si daca da, unde? maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Am si eu , va rog, nevoie de un sfat. Am avut un proces , ordonanta de plata. In repetate randuri, creditoarea, in intampinari, note de sedinta ... (vezi toată discuția)