Ma poate lamuri cineva in legatura cu termenul de prescriptie a unei datorii cu titlu de compensatie? Intrebarea mea este daca pot formula in instanta o cerere de chemare in instanta a ANRP - obligatia de a face, actualizare despagubire cu dobanda legala? Compensatiile au fost platite in sep 2012 (dreptul nasterii in 2008).
Am solicitat debitul principal si actualizarea acestuia cu indicele inflatiei de la momentul nasterii dreptului (Hotararea Comisiei Judetene) si pana la plata efectiva. Din pacate, dobanda legala nu am solicitat-o in cererea de chemare in judecata. Sentinta a devenit definitiva si irevocabila in 2012 - plata debitului principal actualizat cu indicele de inflatie. Stiu ca pot solicita acest accesoriu, dar nu stiu cum sa concep cererea de chemare in judecata pt plata doar a dobanzii legale, ma gandesc ca judecatorul ma va intreba: "De ce nu te-ai gandit atunci si de ce vii acum sa o ceri?" Va multumesc!
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la momentul ramanerii sentintei ca definitiva si irevocabila, deci 2012, nu asta e problema, ci un draft de cerere cu dobanda legala!
Executorul si-a facut treaba, a realizat executarea debitului principal actualizat cu rata inflatiei. Pt solicitarea accesoriului dobanda legala, trebuie sa fac actiune in instanta, sau ma pot duce la executor pt aceasta?
Prescriptie
Nikk57
Am avut un litigiu de munca - drepturi salariale din sept 2006 - inceput in sept 2009, .
Am castigat procesul - hotarare definitiva in aprilie 2103 si ... (vezi toată discuția)