Ma poate lamuri cineva in legatura cu termenul de prescriptie a unei datorii cu titlu de compensatie? Intrebarea mea este daca pot formula in instanta o cerere de chemare in instanta a ANRP - obligatia de a face, actualizare despagubire cu dobanda legala? Compensatiile au fost platite in sep 2012 (dreptul nasterii in 2008).
adriana_c
va multumesc pt informatii. Fiind in necunostinta de cauza, intrebarea mea este: NCPC se aplica si retroactiv? ma gandesc ca momentul platii efective se afla cronologic inainte de intrarea in vigoare a noului cod (februarie 2013)
Art. 628
(3) (.....) În cazul în care titlul executoriu nu conţine niciun asemenea criteriu, executorul judecătoresc va proceda, la cererea creditorului, la actualizare în funcţie de rata inflaţiei, calculată de la data când hotărârea judecătorească a devenit executorie sau, în cazul celorlalte titluri executorii, de la data când creanţa a devenit exigibilă şi până la data plăţii efective a obligaţiei cuprinse în oricare dintre aceste titluri.
Eu inteleg din acest articol ca daca in titlul executoriu nu este stipulata dobanda sau inflatia, atunci executorul ca proceda, la cererea mea, la actualizarea debitului doar cu indicele de inflatie, fara a prinde si dobanda.
Am vorbit cu executorul si mi-a confirmat ca asa este.
Deci sa inteleg ca tot in intanta trebuie sa ma duc pentru solicitarea dobanzii legale.
Prescriptie
Nikk57
Am avut un litigiu de munca - drepturi salariale din sept 2006 - inceput in sept 2009, .
Am castigat procesul - hotarare definitiva in aprilie 2103 si ... (vezi toată discuția)