avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termenul de plata a concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termenul de plata a concediului medical

buna ziua am o problema cu firma la care lucrez si va rog daca puteti sa-mi dati un sfat .sint angajata cu contract de munca la aceasta firma din ianuarie 2008 .inluna februarie 2009 am ridicat la lucru masinile de cusut care au fost incarcate in camion ,si am suferit o hernie de disc .am primit concediu medical ,cind am mers la firma sa-mi ridic banii pe luna februarie patronul mi-a oferit jumatate din suma care mi se cuvenea,am refuzat acesti bani si am mers la itm,nu pentru a depune sesizare ci pentru a intreba cit este normal sa primesc la salarul pe care il am .acolo pe statul de plata era trecuta suma dubla fata de ce mi-a oferit patronul.din acel moment am fost anuntata ca firma a sistat plata concediilor medicale deoarece au fost trimise la verificat la cas .sint 3luni de cind m-am imbolnavit am platit consultatiile in prima luna deoarece adeverinta nu a fost buna acum primesc adevarinta modificata pe o luna in loc de trei luni am filme la coloana rmn care dovedesc diagnosticul foilor medicale dar firma nu a platit de trei luni aceste concedii medicale va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez .multumesc
Cel mai recent răspuns: olymariana , utilizator 22:14, 5 Septembrie 2009
multumesc . pri faptul ca refuza sa-mi elibereze fisa fiscala pe2009 ,este posibil sa nu fie platit nici o contributie pe 2009,alt motiv eu nu vad .la comisia dela cas au declarat ca a fost platit concediul medical ceea ce nu este adevarat eu am aflat acest lucru de la medicul curant .deci au multe ,pacate'sieu nu pot sa renunt la acesti bani
Nu , aici sunteti in deruta .
Fisa fiscala cuprinde practic veniturile D-voastra realizate pe parcursul anului trecut si nu are nicio legatura cu faptul sa angajatorul a achitat sau nu contributiile catre stat .
Poate nu au depus fisa fiscala , sau mai sigur , veniturile inregistrate in fisa fiscala nu sunt cele reale, de care stiti D-voastra .
Faceti sesizarea la ITM si cereti detalii legate de sumele cu care v-au declarat anul trecut in statele de plata . Astfel se pot lamuri multe necunoscute .

Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2009
H.R. SUPORT , Consultant resurse umane
am inteles dar baza de calcul pentru foile medicale se face din veniturile realizate in ultinele 6 luni .eu am avut realul in cartea de munca ,salar fix,fara sporuri dar cine stie ce au scris in statele de plata
Nu conteaza ce scrie in carnetul de munca ci ceea ce scrie in statul de plata.
Si intradevar sumele brute platite conform statelor de plata sunt cele care apar si in fisele fiscale.

Alte discuții în legătură

Urgent!!!! cata272 cata272 Ce pot sa fac daca angajatorul nu vrea sa-mi acorde concediul de odihna desi se sfarseste un an calendaristic de cind sunt incadrata in munca la aceasta ... (vezi toată discuția)
Urgent,va rog alina_alina alina_alina Am o problema si am nevoie de ajutor,e prima oara cand ma confrunt cu asa ceva deoarece nu am foarte multa experienta in campul muncii...In data de 2 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Demisie/fisa de lichidare/somaj/anexa14 viu viu Intrucat nu mi-am primit salariul din martie si pentru ca seful imi vorbeste foarte urat, am hotarat sa-mi depun demisia din functie. Am vorbit cu o cunostinta ... (vezi toată discuția)